VIDEO: «Supernovas 2019» pirmais pusfināls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Žūrijai un skatītājiem būs jāizvēlas labākie no kopumā 16 pretendentiem, kas spētu aizraut  arī Eiropas auditoriju. Šogad dziesmas un priekšnesumus, kas pretendē pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Telavivā, vērtēs žūrija “Latvijas Radio 5 - Pieci.lv” mūzikas redaktora un mūzikas producenta DJ Rudd vadībā. Abos pusfinālos viņam pievienosies pieredzējušie mūziķi Linda Leen un Ralfs Eilands, kā arī “Radio SWH” programmu producents, mūziķis Artis Dvarionas. Šovu vadīs Dagmāra Legante un Ketija Šēnberga.

Gan abos pusfinālos, gan finālā dalībniekus vērtēs ne tikai žūrija, bet arī skatītāji. Finālam kvalificēsies tie četri dalībnieki no katra pusfināla, kuri būs ieguvuši četras augstākās vietas žūrijas vērtējuma un skatītāju balsojuma apkopojumā. Kopā no pusfināliem finālam kvalificējas astoņi dalībnieki. Latvijas Televīzijai un žūrijai ir tiesības izvirzīt (vai neizvirzīt) finālam pēc saviem ieskatiem vienu no finālā neiekļuvušajiem pusfināla dalībniekiem, piešķirot tā saucamo “wild card”. Atkarībā no LTV un žūrijas lēmuma finālā sacentīsies vai nu astoņi, vai deviņi dalībnieki.

Skatītāju balsojumu abos pusfinālos veidos skatītāju telefonbalsojums (tostarp – SMS balsojums), balsojums internetā projekta mājas lapā https://supernova.lsm.lv/lv/ un dziesmu klausījumi mūzikas straumēšanas vietnē “Spotify”. Skatītāju balsošana sāksies pēc pēdējās pusfināla dziesmas izskanēšanas, un maksimāli objektīva rezultāta nolūkos no viena tālruņa numura balsojumā tiks ieskaitīts tikai viens zvans un viena īsziņa. Skatītāju internetbalsojumā, reģistrējoties projekta mājas lapā ar sociālo tīklu “Facebook”, “Twitter” vai “Draugiem.lv” pasi, ar vienu sociālo tīklu pasi iespējams nobalsot vienu reizi. Dalībnieki pēc zvanu un SMS, kā arī internetbalsojumu skaita tiek sarindoti vietu secībā no pirmās līdz astotajai vietai, kur pirmajā vietā ir visvairāk balsu saņēmušais dalībnieks, bet pēdējā vietā – dalībnieks ar vismazāko balsu skaitu.

Pirmajā pusfinālā 26. janvārī startēs:

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti