Tokijā vērienīgs gaismu festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Japānas galvaspilsētai Tokijai ziemas sezona nozīmē nevis tumšu un aukstu laiku, bet gan vērienīgu gaismas festivālu, kas piesaista vietējos iedzīvotājus un tūristus.  

Gaismas festivāls Tokijā ilgst vairākus mēnešus gan Ziemassvētku sezonā, gan arī pēc tās. Japāņi uzskata, ka tas ir lielisks veids, kā izgaismot garus un tumšus ziemas vakarus.

Dažādās Tokijas daļās izvietotas dažādu krāsu un veidu instalācijas. Viena no tām sastāv no 200 000 LED gaismiņu, 100 balonu, arī sausā ledus un arī mūzikas.

Viena no populārākajām instalācijām Tokijā savukārt katru gadu atspoguļo kādu no Disneja multfilmu tematiem. Šogad tie ir “Sapinušies” un “Ledus sirds”.  Šovs ar oriģinālo Disneja mūziku un gaismām atkārtojas ik pa 15 minūtēm. Atšķirībā no citām instalācijām šī ir izvietota tirdzniecības centrā, ko atzinīgi novērtē vietējais bizness.

“Pagājušogad instalāciju apmeklēja pusmiljons cilvēku. Rezultātā veikali un restorāni bija pārpildīti,” stāstīja tirdzniecības centra menedžere Juka Isuzuka.

Viens no apmeklētākajiem šoviem izvietots Tokijas tirdzniecības rajonā. Tās galvenajā ielā aug 150 koki, kas ir izrotāti ar teju miljonu LED gaismiņu.

“Šī ir perfekta sezona gaismu instalācijām. Tas ir tik skaisti un uzlabo manu omu,” atzina vietējā restorāna darbiniece Ajumi Masuno.

Šogad ir arī kāds jaunums – bezmaksas autobusa tūres. Turklāt tajās tiek atskaņota mūzika, kas sinhronizēta ar koku gaismas efektiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti