Dienas ziņas

"Lelles un papīrs" festivālā Daugavpilī

Dienas ziņas

Sarunu festivāls "Lampa" pulcē 20 000 cilvēku

Atklāta Rojas brīvdabas estrāde

Rojā atklāj lielāko brīvdabas estrādi Ziemeļkurzemē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Trīsdesmit gadus gaidīja un nu sagaidīja. Tā rojenieki atsaucas par jaunuzcelto Rojas brīvdabas estrādi - vasaras koncertzāli. Iecere nu ir īstenota un Rojā atklāta Ziemeļkurzemē lielākā brīvdabas estrāde. Dažādus kultūras un mākslas pasākumus vasaras koncertzālē būs iespējams baudīt līdz septembra vidum. Bet, ja laika apstākļi būs labvēlīgi, tad sezona, iespējams, tiks pagarināta.

Rojas brīvdabas estrāde atrodas vien pāris metrus no jūras krasta, un tas rada īpašu atmosfēru. Cilvēkiem nu ir iespēja ne tikai baudīt kvalitatīvus kultūras pasākumus, bet arī to apvienot ar atpūtu pie jūras. Estrādes svinīgā atklāšana tika uzticēta Latvijas Radio Bigbendam. Mākslinieki Rojā koncertēja pirmo reizi.

Sākotnēji estrāde bija plānota ar 500 sēdvietām, bet rojnieki nebaidās no lieliem mērķiem, tāpēc  brīvdabas estrādē ir 1000 sēdvietas un tikpat stāvvietas, tā ir piemērota arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. 

Madara Aizgrāve par Rojas estrādi
00:00 / 01:16
Lejuplādēt

Pirmajā sezonā varēs baudīt koncertus, teātra uzvedumus, performances un citus kultūras pasākumus. Par estrādes iedzīvināšanu rūpējas tās mākslinieciskā vadītāja Madara Aizgrāve, kura ir patiesi priecīga, redzot lielo cilvēku atsaucību un viņa cer, ka arī turpmāk vasaras koncertzāle būs tikpat apmeklēta kā atklāšanas dienā. Aizgrāve pastāstīja, ka Roja bez estrādes bijusi vairāk nekā trīs gadu desmitus. 

"Ideja par estrādi ir bijusi rojenieku sapnis visus šos gadus, līdz 2011. gadā, kad noritēja darbs pie Rojas teritorijas plānojuma, radās iecere, ka vajag jaunu estrādi," teica Aizgrāve. "Mūsuprāt, šī ir lielākā vasaras brīvdabas estrāde-vasaras koncertzāle visā Ziemeļkurzemē, jo skatītāju ietilpība ir līdz pat 1000 sēdvietām un līdz pat 1000 stāvvietām."

Estrāde ir atklāta tipa būve ar jumtu visā konstrukcijas garumā, līdz ar to skatītājiem nav jāuztraucas, ka lietus dēļ pasākumus varētu atcelt. "Tā nebūs. Viņi varēs omulīgi baudīt kvalitatīvus pasākumus," uzsvēra Aizgrāve.

Brīvdabas estrādi uzbūvēja par divarpus miljoniem eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli. Šobrīd ir realizēta projekta pirmā kārta. Nākamgad paredzēta stāvlaukumu paplašināšana un bruģēšana, sanitāro mezglu izbūve, bet trešajā kārtā tiks labiekārtota apkārtējā teritorija un izbūvēts papildu pievedceļš.

Rojā sevi jau vairākus gadus dēvē par vasaras galvaspilsētu. Un ne velti, jo vasarā notiek daudzi dažādi pasākumi un kultūras aktivitātes. Roja ir slavena ar saviem Zvejnieku svētkiem, ar kino brīvdienām, ar Uguns nakti, kā arī notiek "Artlab" festivāls.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti