Par ko sapņo Latvijas talanti? Iepazīstam šova «Ko tu proti, Latvija?» dalībniekus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Noslēdzošajā LTV šova “Ko tu proti, Latvija?” atlases raidījumā žūriju pārsteigs un par vietu pusfinālā sacentīsies komiķis, austeru atvēršanas meistars, dziedātājas, dejotāji un maršējošie bundzinieki.

Komiķis Aleksandrs Guzenko

Aleksandrs Guzenko
Aleksandrs Guzenko

Aleksandru attīstīt savas prasmes iedvesmoja mīlestība pret komēdijas žanru un paša ego. Viņš gan joprojām nedomā, ka ir talantīgs. Šovam pieteicies, lai izmēģinātu, ko spēj, turklāt Latvijā ir visai maz iespēju uzstāties. Viņš vēlētos iekļūt Ginesa rekordu grāmatā kā Latvijas smieklīgākais krievs.

Dziedātāja Melisa Vanaga

Melisa Vanaga
Melisa Vanaga

Melisai ir seši gadi. Vecāki viņas īpašo talantu saskatījuši uzreiz pēc meitenes dzimšanas, bet skolotāja teic, ka jaunā dziedātāja ir harismātiska. Melisai vēl jāmācās noturēt balsi, kad dzied kopā ar māsu, jo viņa ir skaļāka, tomēr uzstāties kopā ar māsu skatītājiem ir Melisas sapnis. Dziedātājai padodas arī akrobātika, reizināšana un dalīšana, viņas hobijs ir gleznošana. Vēl dziedātāja vēlas iemācīties mest ritentiņu bez rokām (ar vienu roku jau māk), kā arī spēlēt klavieres.

Īru deju studija “Ceili Rue”

Īru deju studija “Ceili Rue”
Īru deju studija “Ceili Rue”

Deju grupas dalībnieces uzskata, ka talantam nav liela nozīme, galvenais ir mīlestība pret deju, neatlaidība un vēlme kļūt labākām šajā mākslā. Dejotājas vēlētos uzstāties Īrijas prezidentam Maiklam J. Higinsam, kā arī uzkāpt uz Latvijas Nacionālas operas un baleta skatuves. Šovā pieteikušās, lai parādītu, cik lieliskas ir īru dejas, un aicinātu dažus elementus iemācīties visiem kopā. Deju studijas dalībniecēm ir arī citi talanti: viņas labi dzied, pārzina vairākas valodas, spēlē klavieres, nodarbojas ar izšūšanu un tapsē mēbeles.

Austeru atvēršanas meistars Renārs Purmalis

Renārs Purmalis
Renārs Purmalis

Konceptpavāru ar desmit gadu pieredzi pievērsties austeru atvēršanas mākslai iedvesmoja kaislība pret produktu, ko viņš uzskata par izcilu. Austeres ir svaigākā un veselīgākā jūras velte, ko pasniegt uz svinību galda. Renāram iepatikās austeru atvēršanas sacensības, tāpēc sāka tām trenēties nopietnāk. 2019. gadā – 28 gadu vecumā – viņš uzvarēja Latvijas austeru atvēršanas čempionātā. Labprāt savas prasmes parādītu arī pasaules čempionātā Galvejā, Īrijā. Renārs savā dzīvē jau ir atvēris aptuveni 80 tūkstošus austeru, vēlētos uzstādīt jaunu Ginesa rekordu, cik austeres iespējams atvērt vienā minūtē. Šī brīža rekords ir 39 austeres.

Maršējošie bundzinieki “Drumline Latvia”

Maršējošie bundzinieki “Drumline Latvia”
Maršējošie bundzinieki “Drumline Latvia”

Bundzinieki jaunajā talantu šovā vēlas būt paši labākie! Jaunieši stāsta, ka satikušies Andžeja Grauda bungu skolā, bet vislielākais pārbaudījums bijis palikt kopā pandēmijas laikā, kad kopīgi mēģinājumi nebija atļauti. Tomēr nekad nav domājuši no savu talantu attīstīšanas atteikties. Bundzinieki sapņo uzstāties festivālā “Tomorrowland 2024” Beļģijā un vēlētos iekļūt Ginesa rekordu grāmatā kā bundzinieku kolektīvs, kurš spēlējis Dubaijā, debesskrāpja “Burj Khalīfah” augstākajā stāvā.

Dejotāja Lenija Preisa

Lenija Preisa
Lenija Preisa

Dejošana Leniju interesējusi kopš agras bērnības, taču redzētie mūzikli, koncertšovi un mūzikas video iedvesmoja pievērsties savu prasmju attīstīšanai nopietnāk. Lenija vairākus gadus dejojusi deju studijā “Ritms”, šobrīd – Agra Daņiļeviča deju skolā “Dzirnas”. Dejotāja vēlētos uzstāties visai pasaulei, piedaloties pasaules līmeņa koncertšovos un filmējoties mūzikas video Amerikā, kā arī lielākajās Eiropas pilsētās. Lenijai patīk tamborēt, viņa māk burāt ar vējadēli un gatavot gardumus. Dejotāja ļoti gribētu attīstīt arī dziedāšanas prasmes.

Dziedātāja Anastasija Jačmenkina

Anastasija Jačmenkina
Anastasija Jačmenkina

Meiteni pievērsties sava talanta attīstīšanai sešu gadu vecumā iedvesmoja apjausma, ka viņai piemīt absolūtā muzikālā dzirde. Mūzika esot 13 gadus jaunās Anastasijas dzīve, viņa vēlas kļūt par slavenu dziedātāju, uzstāties Eirovīzijas dziesmu konkursā un “America's Got Talent”. Labprāt kādreiz dziedātu kopā ar Samantu Tīnu. Meitene daudz filmē “TikTok” video, spēlē klavieres un sacer mūziku. Anastasija piedalījusies vairāk nekā simt dažādos konkursos, piemēram, LTV konkursā “Balss pavēlnieks”, kā arī starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā “Riga Symphony”.

Dejotāju apvienība “Karma Dancers”

“Karma Dancers”
“Karma Dancers”

Deja ir Terēzes un Anetes sirdslieta un kaislība. Viņas kopā ar vēl divām dejotājām – Beāti un Ievu – apvienojušās grupā “Karma Dancers”. “Esam enerģijas spridzekļi, mums netrūkst košu emociju un traku ideju. Kopā dejojam un strādājam, kā arī pavadām daudz brīvā laika – šādi veidojam neaizmirstamas atmiņas.” Pilnveidojot talantu, dejotājas vēlētos attīstīt akrobātikas prasmes, iegūt vēl lielāku un tehniski spēcīgāku kontroli pār savu ķermeni, kā arī paplašināt radošo redzējumu. “Karma Dancers” nebaidās no izaicinājumiem – labprāt uzstātos uz Sidnejas operas jumta, izpildot antigravitātes performanci, vai ASV Nacionālās futbola līgas fināla šovā “Super Bowl” kopā ar Kristīnu Agileru (Christina Aguilera), Bejonsi (Beyoncé) un Aleksandru Barišņikovu.

Iepriekšējos raidījumos augstākos žūrijas vērtējumus izpelnījās dejotājs Reinis Dāgs Zvirgzdiņš, koklētāja Sanija Stangute, dziedātāja Matilde Eglīte, kendamas triku meistars Elvis Arhinovičs, programmētājs-tamborētājs Kaspars Silavs, akordeonists Māris Balaško, dziedātāja Beate Megija Baranovska un "Drag queen" māksliniece KNTY. Šos talantus redzēsim šova pusfinālos, bet to, kuri no piektās pārraides dalībniekiem tiks tālāk, varēs uzzināt sestdien, 9. aprīlī, pulksten 21.05, vērojot LTV1 vai REplay.lv.

Par raidījumu

"Ko tu proti, Latvija?" atlases raidījumos un pusfinālos dalībniekus vērtēs tikai žūrija: LTV ziņu vadītāja Ilze Dobele, sudraba un bronzas medaļu ieguvēja, paravieglatlēte Diāna Dadzīte, ģitārists un komponists Mārcis Auziņš. Savukārt fināla tiešraidē 30. aprīlī uzvarētāju balsojumā noteiks tikai skatītāji. 

Kopā notiks pieci atlases raidījumi, katrā piedalīsies septiņi līdz astoņi dalībnieki. No katras atlases kārtas pusfinālā iekļūs divi dalībnieki. Katrā pusfinālā piedalīsies pieci dalībnieki, no kuriem divi labākie iekļūs finālā. 

Viens no četriem "Ko tu proti, Latvija?" finālistiem, kurš saņems vislielāko skatītāju atbalstu, iegūs galveno balvu – 1000 eiro savu prasmju attīstīšanai.

"Ko tu proti, Latvija?" – no 12. marta sestdienās pulksten 21.05 LTV1 un REplay.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti