Kultūrdeva

Kultūrdevas ABC: "Melanholiskais valsis"

Kultūrdeva

Andrejs Alens dodas pilsētā un satiek "Homo Novus"

Kultūrrandiņš ar operdziedātāju Jāni Apeini

Operdziedātājs Jānis Apeinis bērnībā sapņoja kļūt par klaunu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Rīgas cirks jau šomēnes vērs ciet savas durvis apmeklētājiem, lai, kā pašreiz plānots, 2023. gadā taptu atvērts pēc renovācijas. Skaidrs, ka nekas vairs nebūs tā kā agrāk, tāpēc nostalģijas un intereses vadīta, Kristīne Komarovska uz kultūrrandiņu aicināja operdziedātāju Jāni Apeini, lai kopā dotos noskatīties cirka apvienības “Kaaos Kaamos” (Zviedrija) viesizrādi “Babel, Glöm” jeb “Aizmirsti par Bābeli” un vēl pēdējo reizi izstaigātu vēsturisko cirka ēku.

Randiņš ar Kristīni

Kristīne Komarovska LTV "Kultūrdevā" uz neordināru tikšanos aicina dažādu nozaru pārstāvjus, apmeklējot aktuālas kultūrvietas un pasākumus.

Interesanti, ka Madonā dzimušais un augušais operdziedātājs Jānis Apeinis Rīgas cirkā bijis rets viesis, lai gan bērnībā visā nopietnībā sapņojis kļūt par klaunu. Pēdējo reizi Jānis Apeinis Rīgas cirka ēkā bijis pirms 20 gadiem, tāpēc ar lielu interesi izstaigāja gan cirka ēku, gan, elpu aizrāvis, vēroja akrobātu iestudējumu, kur pāru akrobātika, cilvēku piramīdas un iespaidīgi salto lika gan apbrīnā ieplest acis, gan pasmaidīt.

Pēc izrādes operdziedātājs atzīmēja, ka izrādē saskatījis paralēles ar operas iestudējumiem – gan simboliskā cukura glāzes saplīšanā, gan dažās horeogrāfiskās kustībās, kuras pašam nācies izpildīt iestudējumos.

Jānis Apeinis atklāja, ka uz izrādēm un koncertiem ierodas pēdējā brīdī, lai gan gribētos šķietami kā visiem  – nākt laicīgi un sākt baudīt pasākumu vēl pirms izrādes sākuma. Tagad operdziedātājs jau devies uz Koblencas operteātri Vācijā, lai uzsāktu darbu pie jauna “Lucia di Lammermoor” iestudējuma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti