Mainīt uzbrukuma virzienu. «Dvēseļu putenis» tagad arī lietotnē «Waze»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pēc Aleksandra Grīna romāna tapušo vēsturisko kara drāmu “Dvēseļu putenis” jau pirmajās tās izrādīšanas dienās paspējuši noskatīties tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju. Filmas veidotāji informē - lai filmas cienītāji varētu atgriezties filmas raisītajās sajūtās atkal un atkal, turpmāk navigācijas lietotnē “Waze” būs pieejamas norādes  “Dvēseļu puteņa” stilistikā.

Norādes navigācijas lietotnē “Waze” pieejamas “Dvēseļu puteņa” varoņa – strēlnieku bataljona komandiera Apsīša (filmas militārais konsultants un aktieris Ziedonis Ločmelis) balsī, kas auto vadītājiem dos komandas armijas mutvārdu komunikācijas labākajās tradīcijās. Lai uzstādītu Waze “Dvēseļu puteņa” balss norādes, tās jālejuplādē savā tālrunī un tad jādodas uz Waze iestatījumiem, jāizvēlas sadaļa “Balss un skaņa” un kā Waze balss jāatlasa un jāiestata “Dvēseļu putenis LV”. 

“Auto vadīšanai ir daudz vairāk kopīga ar armijas disciplīnu, nekā pirmajā brīdī varētu šķist. Kārtībai jābūt gan uz ceļa, gan pie valsts robežām! Jaunās “Waze” norādes ir jāuztver ar veselīgu humoru, jo bez tā taču nenotiek nekas mūsu dzīvēs. Arī Pirmā pasaules kara ierakumos skanēja joki un smiekli, un strēlnieki grāmatā un filmā “Dvēseļu putenis” tam ir lielisks apliecinājums.

Ceru, ka komandieris Apsītis spēs savaldīt pārgalvīgos braucējus un uzmundrināt samiegojušos, bet visiem pārējiem tā būs iespēja vēl brīdi kavēties filmas noskaņās,”

saka filmas režisors Dzintars Dreibergs.

Filma “Dvēseļu putenis” skatītājus aizved 100 gadus senā pagātnē, kur sešpadsmitgadīgais Artūrs dodas strēlniekos un kopā ar draugiem cīnās par brīvību – pat tad, kad neviens nezina, kurā pusē tā meklējama. Saviļņojošais stāsts ļauj skatītājam pieaugt kopā ar Artūru un jaundibināto Latvijas valsti, vērojot dzīvi ierakumos zēna acīm, pašaizliedzīgi stājoties pretī ienaidniekam, meklējot īstu mīlestību un mācoties novērtēt brīvības cenu.

Filmu “Dvēseļu putenis” veidojuši kino profesionāļi no Latvijas un citām valstīm – režisors un producents Dzintars Dreibergs, producente Inga Praņevska, galvenais operators Valdis Celmiņš, Rīgā dzimušais scenārists, Ņujorkas Universitātes profesors Boriss Frumins, komponiste, prestižās Emmy balvas laureāte Lolita Ritmanis, studija “Kultfilma” un citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti