Laura Rizzotto sniedz četrus ieteikumus startam Eirovīzijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Festivālā “Summer Sound 2018” uz lielās skatuves kopā ar savu latviešu grupu uzstājās arī Laura Rizzotto, izpildot savas dziesmas no iepriekšējiem albumiem. Pirms koncerta sarunā Laura atklāja gan savus nākotnes plānus, gan dalījās noderīgos ieteikumos no Eirovīzijā gūtās pieredzes.  

Tu esi atpakaļ Latvijā! 

Jā, Latvijā jau esmu pāris nedēļas. Apciemoju savu ģimeni. Ir interesanti izbaudīt Latvijas vasaru, jo šeit esmu bijusi gan ziemā, gan pavasarī un atkal šeit atgriezīšos ziemā. Šobrīd iepazīstos ar latviešu mūziķiem, ar kuriem kopā spēlēju un plānoju sadarboties nākotnē. 

Pirms diviem mēnešiem startēji Eirovīzijā. Kā vērtē šo pieredzi?

Eirovīzija ir vienreizēja pieredze, kas izmaina dzīvi! Uzstājos tik daudz dažādās vietās, ar savu mūziku reprezentēju Latviju. Un tad vēl iespēja satikt pārējos māksliniekus no citām pasaules zemēm! Uzstāties Eirovīzijas arēnā bija kā sapņa piepildījums. Pēc Eirovīzijas esmu kļuvusi par daudz labāku profesionāli. Tā bija ļoti intensīva pieredze, un esmu ļoti pateicīga, ka man bija dota šī iespēja pārstāvēt Latviju Eirovīzijā.

Ko tu varētu ieteikt citiem mūziķiem, kas nākamajos gados piedalīsies Eirovīzijā?

Citiem mūziķiem varētu ieteikt – nesatraucieties tik ļoti, ka vairs neizbaudāt pašu pasākumu. Protams, jutīsi zināmu spiedienu – tev uzticēta šāda iespēja: reprezentēt Latviju pēc iespējas labāk, un tas ir liels darbs. Tas bija ļoti aizņemts laiks, kurā miegam atlika pavisam maz, bet tajā pašā laikā tas bija arī ļoti jautri. Tāpēc iesaku – ļoti neraizējieties, bet izbaudiet jums doto iespēju! Otrs – domājiet, kā savas dziesmas koncepciju varēsiet pielāgot lielajai Eirovīzijas skatuvei, jau pirms piesakāt dziesmu atlasei, jo pēc tam ir tik maz laika, lai koncepciju izveidotu. Trešais ieteikums – ar priekšnesumu būs jāuzrunā gan arēnā esošie skatītāji, gan skatītāji pie televīzijas ekrāniem. Ir liela atšķirība, vai tu uzstājies stadiona auditorijai, vai televīzijai – šīs atšķirības iepriekš jāizpēta, un viss būs labi. Ceturtais, ir svarīgi, lai tev apkārt būtu cilvēki, kuri par tevi rūpējas. Mani ļoti atbalstīja gan Latvijas delegācija, gan mana ģimene. Bet galvenais, labi pavadiet laiku! Eirovīzijā ir tik laba atmosfēra!

Kā tu nomierinies?

Pirms koncertiem man patīk būt vienai. Lisabonā tas bija ļoti grūti, jo cilvēki visu laiku gribēja runāties. Tāpēc ir jāiemācās, kā pateikt “stop” – man ir jāsakoncentrējas priekšnesumam. Es pati esmu ļoti komunikabla, bet robežas ir jāmāk nospraust. Kad tev apkārt ir tik daudz kameru, tu saproti, cik ļoti daudz enerģijas tās no tevis prasa. Bet tev ir jāpatur šī enerģija pie sevis, lai tev būtu ko dot, kad uzkāpsi uz skatuves.

Pastāsti par savu topošo mazalbumu (EP) "Amber"!

Pirmais albuma singls bija "Funny Girl", un gatavs ir arī nākamais – šobrīd gatavoju singlam videoklipu. Esmu patīkami satraukta par radošo procesu un iespēju cildināt savas latviskās saknes. Nesen esmu pārcēlusies uz dzīvi Losandželosā, kur meklēju muzikālās sadarbības iespējas. Ceru, ka jaunajā EP būs dzirdami arī  latviešu mūziķi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti