Kas viņus mudināja uzstāties talantu šovā? Iepazīstam jaunākos «Ko tu proti, Latvija?» dalībniekus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šova “Ko tu proti, Latvija” jaunākajā epizode žūriju ar savām prasmēm centīsies pārsteigt mūziķu pāris, dejotāji, ātrtamborētāja, origami meistars, koklētāja, komiķe un suņu apmācības trenere.

Mūziķi Līga un Ivars Reņģes

Līga un Ivars Reņģes
Līga un Ivars Reņģes

Mūziķu pāris par lielāko dāvanu uzskata dzirksteli, kas ir starp viņiem. “Esam vienkārši cilvēki, kas mūziku apguvuši pašmācības ceļā.” Ivars ir izcils programmētājs, motobraucējs un skolotājs, Līga – bijusī dejotāja, kas savulaik vadījusi arī deju studiju, un šuvēja. Līga pati šuj savus skatuves tērpus, to skaits jau mērāms ar trīsciparu skaitli. Šovam pieteikušies joka pēc, bet “kas zina, varbūt joka pēc var sanākt vesels alfabēts!”

Dejotājs Ravi Kumar

Ravi Kumar
Ravi Kumar

Indietis Ravi studē Latvijā, šovam pieteicies, draugu iedvesmots. Pievērsties dejošanai Ravi mudināja televīzijā redzētā Maikla Džeksona uzstāšanās, šobrīd dejošana esot viņa otrā dvēsele. Puisis labprāt uzstājas jebkurai auditorijai, bet sapņo filmēties kādā lielā Bolivudas filmā un parādīt savas prasmes “American Idol” talantu šovā. Ravi māca indiešu dejas arī latviešiem, sakot, ka viņi daudz cītīgāk apgūst deju soļus un tehnikas, taču ir ārkārtīgi noslēgti, reti izrāda emocijas un smaida.

Ātradītāja un ātrtamborētāja Evija Iļska

Evija Iļska
Evija Iļska

Evija proti ne tikai ātri adīt un tamborēt, bet arī no briežu ragiem izgatavot dažādas rotas – auskarus, kaklarotas, gredzenus. Šai nodarbei viņu iedvesmoja tētis, kurš no ragiem prot taisīt lustras. Evija ir piedalījusies ātradīšanas konkursos, taču “Ko tu proti, Latvija?” pirmo reizi sacentīsies ātrtamborēšanā. Ātri tamborēt Eviju savulaik iedvesmoja mājturības skolotāja. Evija šovā piedalās, lai iedrošinātu arī jauniešus tamborēt un adīt, viņa ir pārliecināta, ka rokdarbi nav domāti tikai veciem cilvēkiem.

Dejotājs Reinis Dāgs Zvirgzdiņš

Dejotājs Reinis Dāgs Zvirgzdiņš
Dejotājs Reinis Dāgs Zvirgzdiņš

Reinis Dāgs pievērsās dejošanai septiņu gadu vecumā, kad pirmo reizi Veizāna deju skolā ieraudzīja hiphopa treniņu. Viņš teic, ka šī skola bijusi vieta, kur izpausties, izjust savas spējas un nebaidīties būt citādākam. Reinis Dāgs mācījies un izmēģinājis dažādus deju stilus: tautiskās, džeza un ielu dejas. 12 gadu vecumā viņš kā dejotājs jau bija piedalījies lielākajās Eiropas sacensībās un ieguvis augstas vietas dažādos konkursos. Dejotājs teic, ka neuzskata sevi par īpašu talantu, panākumi nākuši, mērķtiecīgi cīnoties pašam ar sevi. Šovā pieteicies, lai vairāk parādītu hiphopa kultūru. Viņš vēlētos sadarboties ar Tyler The Creator un ASAP ROCKY, Latvijā – ar Raimondu Paulu: “Neviens negaidītu hiphopa dejas klavieru pavadījumā.”

Origami meistars Marks Dāvids Logins

Marks Dāvids Logins
Marks Dāvids Logins

Pievērsties origami jeb papīra locīšanas mākslai Marku Dāvidu iedvesmoja maza grāmatiņa ar origami instrukcijām, ko septiņu gadu vecumā viņam uzdāvināja krustmāte. Puisis teic, ka origami nav skatuves māksla, – rezultāti top ilgā procesā. Ilgākais laiks, ko Marks Dāvids pavadījis pie viena modulārā origami izveides, ir vairāk nekā 20 stundas. Viņš norāda, ka grūtības sagādā atbilstoša papīra iegūšana un ka reizēm vēlētos, lai viņam būtu trīs rokas. Marks Dāvids vēlētos izveidot origami izstādi ar vācu grupas “Kraftwerk” muzikālo noformējumu, kā arī iekļūt Ginesa rekordu grāmatā ar savu izdomāto pasaulē sarežģītāko origami.

Koklētāja Sanija Stangute

Sanija Stangute
Sanija Stangute

Pirmie muzicēšanas gadi bija veltīti kokles tehnikas apgūšanai un spēju attīstīšanai, bet 11 gadu vecumā Sanija sapratusi, ka kokle patiešām ir viņas instruments. Koklētāja vēlētos uzstāties uz “Lielā dzintara” skatuves Liepājā, kā arī “Royal Albert Hall” Londonā. Kopš sākusi spēlēt kokli, mūzika atvērusi Sanijai durvis uz pasauli. Ginesa rekorda grāmatā labprāt iekļūtu ar prasmi spēlēt tā, ka viena roka izpilda vienu tehniku, otra – pavisam citu.

Komiķe Edīte Auziņa

Edīte Auziņa
Edīte Auziņa

Pievērsties komēdijas mākslai Edīti iedvesmoja bērnības sapnis kļūt par aktrisi. Viņas talants ir runāšana un prieka radīšana citiem cilvēkiem. “Iespējams, maniem tuvajiem cilvēkiem tas jau sen ir apnicis, bet man ir liels gandarījums un prieks, redzot, kā cilvēki iedvesmojas un priecājas.” Edīte ir ļoti daudzpusīga personība – viņa vadījusi kāzas, dzimšanas dienas, strādājusi bērēs kā izvadītāja, savulaik arī studējusi par mācītāju un baznīcā vadījusi dievkalpojumus. Edīte pati sevi raksturo kā dabīgu blondīni un zāļu sieviņu, kura mīl sātīgus ēdienus. Viņa vēlas iekļūt Ginesa rekordu grāmatā kā pasaulē visātrāk runājošais cilvēks. Šovā “Ko tu proti, Latvija?” būs pirmā publiskā Edītes stand-up uzstāšanās.

Suņu apmācības trenere Zaiga Zvirbule un sunītis Flešs

Zaiga Zvirbule un sunītis Flešs
Zaiga Zvirbule un sunītis Flešs

Zaiga 50 gadu vecumā mainījusi profesiju, no grāmatvedes kļūstot par suņu apmācības treneri. Zaiga ar septiņus gadus veco Šiperkes šķirnes sunīti Flešu piedalās sacensībās un uzstājas ar paraugdemonstrējiem kinoloģijas, kā arī dažādos tematiskos pasākumos. Flešs ir otrais šīs šķirnes (pēc izmēra mazākais ganu suns pasaulē) pārstāvis Latvijā, viņš atceļojis no Kamčatkas. Zaigas mērķis ir nokļūt Pasaules suņu deju čempionātā (Canine Freestyle – suņu sports, kas ietver paklausības apmācības, triku un deju sajaukumu, kas ļauj radoši mijiedarboties suņiem un viņu saimniekiem). Zaiga šovā pieteikusies, lai arvien lielāka Latvijas sabiedrības daļa uzzinātu par iespējām sadarboties ar suni kā līdzvērtīgu partneri. Viņa arī aicina mīlēt, cienīt un censties izprast savus dzīvnieciņus.

Iepriekšējos raidījumos augstākos žūrijas vērtējumus izpelnījās dziedātāja Matilde Eglīte, kendamas triku meistars Elvis Arhinovičs, programmētājs-tamborētājs Kaspars Silavs, akordeonists Māris Balaško, dziedātāja Beate Megija Baranovska un "Drag queen" māksliniece KNTY. Šos talantus redzēsim šova pusfinālā, bet to, kuri no trešās pārraides dalībniekiem tiks tālāk, varēs uzzināt sestdien, 26. martā, pulksten 21.05, vērojot LTV1 vai REplay.lv.

Par raidījumu

"Ko tu proti, Latvija?" atlases raidījumos un pusfinālos dalībniekus vērtēs tikai žūrija: LTV ziņu vadītāja Ilze Dobele, sudraba un bronzas medaļu ieguvēja, paravieglatlēte Diāna Dadzīte, ģitārists un komponists Mārcis Auziņš. Savukārt fināla tiešraidē 30. aprīlī uzvarētāju balsojumā noteiks tikai skatītāji. 

Kopā notiks pieci atlases raidījumi, katrā piedalīsies septiņi līdz astoņi dalībnieki. No katras atlases kārtas pusfinālā iekļūs divi dalībnieki. Katrā pusfinālā piedalīsies pieci dalībnieki, no kuriem divi labākie iekļūs finālā. 

Viens no četriem "Ko tu proti, Latvija?" finālistiem, kurš saņems vislielāko skatītāju atbalstu, iegūs galveno balvu – 1000 eiro savu prasmju attīstīšanai.

"Ko tu proti, Latvija?" – no 12. marta sestdienās pulksten 21.05 LTV1 un REplay.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti