Kādi talanti mīt mums līdzās? Iepazīstam šīs nedēļas «Ko tu proti, Latvija?» dalībniekus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Jau otro sestdienu, 19. marta vakarā, Latvijas Televīzijā astoņi dalībnieki pierādīs savas spējas talantu šovā "Ko tu proti, Latvija?". Žūriju un skatītājus pārsteigs mūziķi, dejotāji, daiļrunātāja, melodeklamētājs, kā arī programmētājs-tamborētājs.

Dziedātāja Elija Velduma

Elija Velduma
Elija Velduma

Lai Latvija dzird, kā astoņus gadus jaunā Elija dzied, meiteni šovam pieteica mamma. Elija daudz dejo un dzied mājās pie spoguļa, gribētu uzdziedāt savai klasei un skolai. Mazajai dziedātājai grūtāk padodas iemācīties augstās notis, bet ir liela apņēmība apgūt dziedāšanu un klavierspēli. Raidījumā Elija izpildīs dziesmu no filmas "Ledus sirds", kuru pati ir noskatījusies jau septiņas reizes.

Daiļrunātāja Khushi Malhotra 

Khushi Malhotra
Khushi Malhotra

Khushi ir no Indijas, Latvijā kopā ar vecākiem un brāli ieradusies pirms vairākiem gadiem. Viņa šovā rādīs savu daiļrunāšanas talantu. Khushi ir iemācījusies latviešu valodu, zina arī hindi, pandžabi, urdu, angļu valodu, šobrīd mācās franču valodu. Viņai ļoti patīk pētīt debesis un zvaigznes, kopš bērnības gribējusi kļūt par astronauti. Meitenei patīk astronomija, fizika un matemātika, viņa bieži piedalās olimpiādēs un vēlētos vairāk pievērsties fizikas pētījumiem. 

Melodeklamētājs Paulis Kalniņš

Paulis Kalniņš
Paulis Kalniņš

Melodeklamācija ir spēja izstāstīt muzikālu stāstu nedzirdīgajiem. Šovam Paulis pieteicās, lai parādītu pasaulei, ka arī nedzirdīgo sabiedrībā ir talantīgi cilvēki, un iepazīstinātu ar vizuālo vernikulāru (unikāla teātra tehnika, ko galvenokārt izpilda nedzirdīgie mākslinieki). Savā dzimtā viņš pārstāvot ceturto nedzirdīgo paaudzi. Puisis teic, ka sapņu skatuve, uz kuras vēlētos parādīt savu talantu, ir "International Festival of Arts in Sign Languages" Francijā, tomēr visvairāk par visu viņš gribētu uzstāties savam bērnības draugam, kura vairs nav starp mums. 

Dejotāja Annija Glaudāne

Annija Glaudāne
Annija Glaudāne

Annija daudzus gadus pavadījusi ārzemēs, bet nu atgriezusies Latvijā un pieteikusies šovam, lai parādītu plašākai publikai savas dejošanas prasmes. Viņa gatava darīt visu iespējamo, lai veidotu karjeru skatuves mākslā. Annija studējusi koledžā Dublinā, Īrijā, kur iemīlējusi dejas mākslu un uzsākusi dejot baletu.  Viņa ir vienīgā, kura uzņemta Rīgas Baleta skolā 21 gada vecumā. Dejotāja šobrīd mācās vijoles spēli, iepriekš apguvusi tetovēšanas mākslu, ik pa laikam arī zīmē un šuj sev apģērbu. 

Programmētājs-tamborētājs Kaspars Silavs

Kaspars Silavs
Kaspars Silavs

Kaspars tamborēt sāka septiņu gadu vecumā, iedvesmu gūstot no krāsainajiem dzijas kamoliem, ko mamma izmantoja adīšanai. Viņš teic, ka savas prasmes neuzskata par īpašu talantu, jo lelles tamborē daudzi, tomēr Kaspars ir izkopis savu īpašo stilu, tamborējot unikālus mošķīšus. Puisis agrāk kautrējies, ka kāds ieraudzīs, kā viņš tamborē, uztraucies, ko cilvēki padomās. Tomēr ar laiku arvien aktīvāk sāka izrādīt savus darbus, tamborēja sabiedriskajā transportā, gadatirgos. Un bija patīkami pārsteigts, ka lielākoties cilvēki reaģēja pozitīvi, izteica komplimentus. Kasparu iekļūšana Ginesa rekordu grāmatā neinteresē: "Ja kādam varu likt pasmaidīt, ar to ir gana!"

Vokālā studija "Rasa"

Vokālā studija "Rasa"
Vokālā studija "Rasa"

Mazie dziedātāji vēlas uzstāties visiem, kuri klausoties smaida. Lielākā daļa dalībnieku dzied no trīs gadu vecuma, kad uz studiju viņus atveduši vecāki. Grupas dalībnieks Emīls spēlē ģitāru no piecu gadu vecuma, Rasa māk, uz galvas stāvot, ar kāju izslēgt gaismu, bet Ričards prot vienlaicīgi spēlēt trīs viedierīces. Bērnus interese akrobātika un veidot trikus ar skrejriteņiem. Šoreiz priekšnesumā "Rasa" ne tikai dziedās, bet arī spēlēs mūzikas instrumentus.

Māksliniece Lena Applebaum

Lena Applebaum
Lena Applebaum

Lenas talants ir gleznot ar abām rokām reizē, turklāt gleznot sinhroni viņa prot arī ar abām kājām. Latvijā dzimušo un šobrīd Londonā, Apvienotajā Karalistē, dzīvojošo Lenu attīstīt prasmes motivēja nepieciešamība un vēlme zīmēt ātrāk. Māksliniece vēlētos uzzīmēt Monas Lizas portretu, jo zina, ka arī izcilais meistars Leonardo Da Vinči zīmēja ar abām rokām reizē. Lena teic, ka ir gleznotāja un vienkārši laimīgs cilvēks. 

Akordeonists Māris Balaško

Māris Balaško
Māris Balaško

Māris aizraujas ar mūziku, izvēle spēlēt akordeonu savulaik bijusi tēva nopelns. Mūziķis sapņo par uzstāšanos Vemblija vai Buenosairesas "River Plate" stadionā, priekšnesums kopā ar vijolnieci Vanesu Meju būtu viņa sapņu piepildījums. Šovam pieteicies, lai parādītu, ko prot, un objektīvāk paskatītos pats uz sevi, kā arī lauztu stereotipu, ka akordeonu var spēlēt tikai zaļumballēs.

Pirmajā raidījumā no astoņiem dalībniekiem vislielāko atzinību izpelnījās un vietas pusfinālā ieguva jaunā dziedātāja Beate Megija Baranovska un "Drag queen" māksliniece KNTY.

Šovā “Ko tu proti, Latvija?” Beate Megija izpildīja Raimonda Paula dziesmu – “Muzikanti nedejo”, par ko visi žūrijas dalībnieki viņai piešķīra 7 balles.

“Vēlējos paradīt, ka Latvijā ir dažādi cilvēki, ka mēs atšķiramies, esam visdažādākajās krāsās, formās un tēlos,” – tā par savu šova vēstījumu sacīja KNTY. Māksliniece bija izvēlējusies izpildīt Lady Gaga dziesmu “Bad Romance”, un žūrija priekšnesumu novērtēja ar diviem astotniekiem un vienu septītnieku.

Par raidījumu

"Ko tu proti, Latvija?" atlases raidījumos un pusfinālos dalībniekus vērtēs tikai žūrija: LTV ziņu vadītāja Ilze Dobele, sudraba un bronzas medaļu ieguvēja, paravieglatlēte Diāna Dadzīte, ģitārists un komponists Mārcis Auziņš. Savukārt fināla tiešraidē 30. aprīlī uzvarētāju balsojumā noteiks tikai skatītāji. 

Kopā notiks pieci atlases raidījumi, katrā piedalīsies septiņi līdz astoņi dalībnieki. No katras atlases kārtas pusfinālā iekļūs divi dalībnieki. Katrā pusfinālā piedalīsies pieci dalībnieki, no kuriem divi labākie iekļūs finālā. 

Viens no četriem "Ko tu proti, Latvija?" finālistiem, kurš saņems vislielāko skatītāju atbalstu, iegūs galveno balvu – 1000 eiro savu prasmju attīstīšanai.

"Ko tu proti, Latvija?" – no 12. marta sestdienās pulksten 21.05 LTV1 un REplay.lv. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti