Panorāma

Būs vienota Eiropas digitālā ID karte

Panorāma

"Zaļā pārmija": treileri uz sliedēm

Spaikijs – asākais ezis pasaules hokejā

Hokejs ne vien krūtīs, bet katrā adatas galiņā. Kas ir Spaikijs?

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Neviena Rīgā notiekošā pasaules hokeja čempionāta spēle bez Spaikija nav iedomājama. Tas ir čempionāta talismans ezis. Adatainis līdz šim nekad nav bijis šī čempionāta talismana godā, un tas ir nepiedodami, ņemot vērā viņa gudrību un spēju sevi aizsargāt. Kas īsti ir Spaikijs?

Nobaudīt mikrofonu viņam nav nekādu problēmu, bet atbildēt uz jautājumiem gan. Ezis Spaikijs ir pilnīgi nerunīgs. Un ļoti dauzonīgs.

Talismana tēlā iejūtas īpaši trenēti vīri no Kanādas. Iespējams, tas arī ir viens no klusēšanas iemesliem. Bet Spaikijs daudz ko pasaka bez vārdiem. 

"Spaikijs tika sarežģītā ceļā tapināts. Maskots un talismans. Vēl tajos laikos, kad bija doma par Baltkrievijas dalību, notika konkurss. Šeit arī bija liela, liela izstāde. Cilvēki sabalsoja un izvēlējās Spaikija tēlu," pastāstīja "Domina Shopping" mārketinga direktore Iveta Ālere-Zvaigzne.

Tēla adatas simbolizē cīņas sparu, bet eža tērpā redzamas visu pasaules hokeja čempionāta dalībvalstu karogu krāsas.

Spaikijs tulkojumā no angļu valodas nozīmē adatainais, asais. "Nu, fiksais džeks. Tāds, kādam talismanam ir jābūt," piebilda Ālere-Zvaigzne.

Spaikija tērps sver gandrīz 10 kilogramus.

"Spaikija iekšiņa katru reizi mainās. Tas nav tik viegli – nostaigāt tajā lellē. Ir uzšūts pareizi, var paelpot un komfortabli justies," norādīja Ālere-Zvaigzne.

Atšķirībā no saviem sugas brāļiem – nakts dzīvniekiem – šis ezis izcili labi jūtas gan ledus arēnā, gan saules pielietā pilsētā. Jo šis ir ezis, kam hokejs ir ne vien krūtīs, bet katrā adatas galiņā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti