Supernova

Supernova 2024. Pusfināls

Supernova

Lidijas vīzija | Lidijas kundze vērtē "Supernovas" dalībniekus

Supernova 2024. Fināls

Eirovīzijā Latviju pārstāvēs Dons ar dziesmu «Hollow»

Sestdien, 10. februārī, tiešraidē noskaidrots, ka Latvijas Televīzijas (LTV) dziesmu konkursa "Supernova" finālā uzvarējis dziedātājs Dons, kurš jau 9. maijā ar dziesmu "Hollow" pārstāvēs Latviju 68. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa otrajā pusfinālā.

Konkursa "Supernova" finālā aiz Dona ierindojās duets "Vēstulēs", bet 3. vietu saņēma Katrīna Gupalo. 4. vietā – Alekss Silvers, 5. – Saint Levica, 6. – Edvards Strazdiņš, 7. – Ecto, 8. – Avei, 9. – Funkinbiz un 10. vietā – "Papīra lidmašīnas".

Dons ir pieredzējis latviešu mūziķis, kurš izdevis deviņus albumus un vairākkārt uzvarējis Latvijas Radio 2 dziesmu aptaujā "Muzikālā Banka", kā arī ieguvis vairākas Mūzikas ierakstu gada balvas. 2021. gadā Dons uzsāka sadarbību ar mūzikas izdevniecību "Universal Music Group". Mūziķis zināms ar tādiem singliem kā "Pēdējā vēstule", "Pāriet bailes" un "Salauzta sirds". Komentējot savu dziesmu "Hollow", mūziķis izsakās ar Imanta Ziedoņa vārdiem: "Šausmīgi daudz taisnību. Nojukt var, ja nav savējās."



Konkursa uzvarētāju noteica skatītāju un žūrijas balsojuma kopvērtējumā. Detalizētus rezultātus, norādot žūrijas piešķirtās vietas un skatītāju balsojuma rezultātus, LTV publicēs pēc konkursa fināla. Savukārt konkursa žūrijas sastāvu LTV atklās maijā, kad būs noslēdzies starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss.

Skatītājus konkursa "Supernova" finālā priecēja arī viesmākslinieki no kaimiņvalstīm: igauņu māksliniece Alika, kura pagājušā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā ar dziesmu "Bridges" ieguva 8. vietu, kā arī Gabrieļus Vagelis – mūziķis no Lietuvas, kurš vairākkārt piedalījies Lietuvas Eirovīzijas atlasēs.

Konkursa "Supernova" mērķis ir atrast mākslinieku, kas pārstāvēs Latviju vērienīgajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Malmē, Zviedrijā.

Iepriekš izlozē noskaidrots, ka konkursa "Supernova" uzvarētāja dziesma Eirovīzijas konkursā izskanēs otrajā pusfinālā. Tajā kopā ar Latviju šogad piedalīsies arī Albānija, Armēnija, Austrija, Beļģija, Čehija, Dānija, Grieķija, Gruzija, Igaunija, Izraēla, Malta, Nīderlande, Norvēģija, Sanmarīno un Šveice. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 9. maijā, bet fināls – 11. maijā.

"Supernova 2024" dalībnieku uzstāšanās finālā:

"Vēstulēs"

Dueta dalībnieki stāsta: "Dziesma "kur?" vēsta par vientulību – sajūtu, kas kādā brīdī piemeklē ikkatru, – un tās dažādajām izpausmēm. Vientulībā radies izmisums ir no malas grūti nolasāma sajūta, kas iekšēji neliek mieru. Gribas ar kādu dalīties savās pārdomās, pretī saņemot patiesas rūpes. Dziesmas laikā mēs saprotam, ka klausāmies viens otrā, un to novēlam arī klausītājiem."

Avéi

Dziesma "Mine" stāsta par savas teritorijas noteikšanu un simpātijām, kas robežojas ar apsēstību. "Neprotu un negribu dalīties ar to, kas man pieder, jo es apzinos savu vērtību. Esmu mazliet apjukusi, jo nekad neesmu šādi jutusies, un neviens mani tā nekad nav ietekmējis. Skaidri zinu savas vēlmes un mērķus, un kā tos sasniegt. Gaidu pirmo signālu, lai spēle var sākties," par savas dziesmas vēstījumu izsakās māksliniece.

"Papīra lidmašīnas"

Grupas dalībnieki par dziesmu "Mind breaker" saka: "Dziesma stāsta par toksiskām attiecībām vai, precīzāk, – to beigām. Pienāk brīdis, kad vairs nav spēka klausīties, ko otrs saka, un viss, ko dzirdi galvā, ir vien la-la-lā. Kad ir sasniegts lūzuma punkts, zūd vēlme saistīties ar otru cilvēku, pat ja viņš mēģina atvainoties."

Katrīna Gupalo

"Dziesma "The Cat’s Song" stāsta par dienu kāda mīļa, rotaļīga un drosmīga kaķīša dzīvē. To piepilda saimnieka modināšana un saules staru ķeršana, skaistākā sapņa medības un nakts skrējiens pāri jumta korēm un apavu kārbām, bet pats galvenais – mūžīgā vēlme spēlēties," par savu dziesmu izsakās mūziķe.

Ecto

Dziesma "Outsider" ir par atsvešinātības un vientulības izjūtu, bet arī par brīvību, ko šīs sajūtas var sniegt. "Dziesmā stāstīts, ka pat visbezcerīgākajās situācijās iespējams atrast spēku sevī un izlauzties," saka jaunais izpildītājs.

Dons

Komentējot savu dziesmu "Hollow", mūziķis izsakās ar Imanta Ziedoņa vārdiem: "Šausmīgi daudz taisnību. Nojukt var, ja nav savējās."

Saint Levića

"Cilvēki domā, ka dzīvos mūžīgi un nenovērtē laiku, kas viņiem dots, to izniekojot nelietderīgām un nevajadzīgām lietām. Kādā brīdī atnāk apziņa, ka mēs uz šīs zemes nebūsim mūžīgi un ka mēs esam tikai viesi. Tomēr, kad šī apziņa atnāk, nereti ir jau par vēlu. Ir jāsaprot, ka mēs nekad nezinām, cik laika mums ir atvēlēts, un jādzīvo šodien un tagad," par dziesmu "Tick-Tock" stāsta tās izpildītāja.

Edvards Strazdiņš

"Dziesma "Rock n' Roll Supernova" ir aicinājums ļauties enerģijas pilnajām rokenrola sajūtām, izrauties no ikdienas rutīnas un caur mūziku un deju radīt dzīvesprieku. Tās mērķis ir radīt nostalģijas sajūtu klausītājos, kā arī iedvesmot atbrīvoties un izkustēties. Dziesma ir par mīlestību, bet ne tikai par tādu, ko jūtam pret kādu cilvēku, bet arī par mīlestību pret sevi un dzīvi kopumā," par dziesmu atklāj tās izpildītājs.

Funkinbiz

Mākslinieks par dziesmu "Na Chystu Vodu" stāsta: "Na chystu vodu ir teiciens ukraiņu valodā, kura simboliskā nozīme ir saistīta ar patiesību, atklātību, kaut ko īstu un nesamākslotu. Dziesmas vēstījums atspoguļo patiesuma nozīmi – tas kā tīrs un skaidrs ūdens atklāj sevī visu, attīra no liekā un dod iespēju piedzīvot mīlestību."

Alekss Silvers

"Mūsdienās vairums cilvēku tiecas pēc uzmanības un bagātības, nevis pēc mīlestības. Atklājot savas patiesās jūtas un dvēseli, cilvēks nereti netiek novērtēts, jo cilvēki dod priekšroku izrādei un šovam, nevis emocionālai atklātībai. Dziesma "For the Show" vēsta par to, ka mūsu pasaulē patiesas jūtas tiek atstātas otrajā plānā, priekšroku dodot materiālajam un ārējam spīdumam," dziesmas vēstījumu komentē tās izpildītājs.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti