Dziesmu svētku koru karos piedalīsies 52 kori

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas korus fināla konkursam – Dziesmu svētku Koru kariem izvirzīti 52 kori, informē svētku rīkotāji. Sacensībai par labāko koru tituliem dažādās kategorijās Dziesmu un deju svētku nedēļā izvirzīti 24 jauktie, 7 vīru, 16 sieviešu un 5 senioru kori.

Koru kari Dziesmu un deju svētkos notiks 29.jūnijā Latvijas Universitātes Lielajā aulā un Rīgas Latviešu biedrības namā. Konkursu varēs klausīties tiešraidē Latvijas Radio 3 un skatīties internetā ltv.lv. Ar koru sarakstu var iepazīties lnkc.gov.lv.

Koru karus vērtēs Mārtiņš Klišāns, Uģis Prauliņš, Andris Veismanis, Ēriks Ešenvalds (Latvija), Risto Josts (Risto Joost, Igaunija), Vaclovas Augustinas (Lietuva), Ksavjers Sarasola (Xabier Sarasola, Spānija), Gabors Holerungs (Gabor Hollerung, Ungārija), Stojans Kurets (Stojan Kuret, Slovēnija), Miks Uleoja (Mikk Üleoja, Igaunija), Denezs Sabo (Denes Szabo, Ungārija), Havjers Busto (Javier Busto, Spānija), Ralfs Aizenbaiss (Ralf Eisenbaiß, Vācija), Francs Hercogs (Franz Herzog, Austrija).

Tāpat svētku rīkotāji informē, ka noslēgušās šī pavasara koru skates, kurās savu gatavību Dziesmu un deju svētkiem rādīja Latvijas jauktie, sieviešu, vīru un senioru kori. Visi 388 kolektīvi, kas piedalījās skatēs, kļuvuši par svētku dalībniekiem. Kopkori Mežaparka Lielajā estrādē kopā ar diasporas un viesu kolektīviem veidos teju 15 000 dziedātāju.

Skatēs kori godam izpildījuši savu uzdevumu un parādījuši sevi. Rezultāti pamatā ir apmierinoši, labi un ļoti labi,” norāda Dziesmu un deju svētku Noslēguma koncerta mākslinieciskais vadītājs, svētku virsdiriģents Ivars Cinkuss.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki notiks no 2013. gada 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētkiem gatavojas 40 000 dalībnieku - kolektīvi no Latvijas (vairāk nekā 1600, t.sk. 100 mazākumtautību kolektīvi un individuālie izpildītāji skatēs), latviešu diasporas (57) un ārvalstīm (28).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti