Kaspars ļoti maz ēd ogļhidrātus, mēreni olbaltumvielas, bet uzturā lieto daudz tauku. Kaspara uztura piramīdas pamatnē atrodas tauki, un pusi no visam kalorijām viņš uzņem ar taukiem. Viena daļa ir piesātinātie tauki, kas ir gan dzīvnieku tauki, gan tie, kas nāk no piena produktiem. Otra daļa ir nepiesātinātie tauki, Kaspars daudz lieto auksti spiestās eļļas – olīveļļu, linsēklu, ķirbjsēklu, lazdu riekstu un mandeļu eļļu.
„No dabas ogļhidrāti nāk vasarā un rudenī, kad ir ražas laiks. Tas ir īss brīdis, pārējā laikā cilvēkam ir jāizdzīvo ar to, kas ir dots. Tāpēc tajā īsajā laikā cilvēkam ir jāapēd maksimāli daudz ogļhidrātu, jo tie, veicinot insulīna izdalīšanos, palīdz uzkrāt tauku rezerves, lai visā atlikušajā gada laikā varētu izdzīvot,” uzsver Kaspars.
Kad cilvēks būvē savu uzturu uz ogļhidrātiem, tad viņa vielmaiņa pēc būtības ir pusbada stāvoklī, tāpēc cilvēks uzkrāj lieko svaru, norāda Oskars.
Salāti
Sastāvdaļas
- 3 vārītas olas
- Konservi - sardīnes vai makreles eļļā
- Vārīti mazie "baby" kartupelīši
- Rukola
- Romiešu salātu lapas
- Marinēti gurķīši
- Marinēta grilēta paprika
- Svaigs gurķis
- Svaigi tomāti
- Saldais krējums
- Dateļu balzametiķis no "Vom Fass"
- Garšaugu ķiploku eļļa
- Sāls un Timutas jeb Nepālas pipari
Pagatavošana
Salātu sastāvdaļas visas izkārto šķīvī.
Mērcītei: ielej bļodiņā saldo krējumu, eļļu un dateļu balzametiķi, sāli un piparus. Ar kuļamo slotiņu kārtīgi sajauc, līdz mērcīte kļūst bieza. Tad lej pāri salātiem un servē.