Pildītā līdaciņa – «Iekodies Latgalē» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Garšas ekspedīcijas ceļojuma Latgalē laikā LTV raidījums “Īsakūd Latgolā” jeb “Iekodies Latgalē” viesojas pie saimnieces Ilzes Stabulnieces un gatavo īstu asinsdesu, pildītu līdaku un jobikus.

Pildītā līdaciņa

Sastāvdaļas

  • 1 vesela līdaka
  • 2 novārīti burkāni
  • 1 sīpols
  • 200 g kūpināta speķa
  • Buntīte svaigu pētersīļu
  • 100 ml majonēzes rotāšanai

Pagatavošana

Līdakai pārgriež vēderu un uzmanīgi novelk ādu, to nesaplēšot, galvu atstājot klāt.

Visu gaļu atbrīvo no asakām un samaļ gaļasmašīnā, kopā ar burkāniem un sīpolu.

Pievieno speķi un samīca visu kopā viendabīgā masā.

Iegūto masu pilda atpakaļ līdakas ādā un rūpīgi sašuj ciet atkal atpakaļ veselu līdaciņu. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 30- 40 minūtes.

Rotā ar majonēzes restīti un svaigiem pētersīļiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti