Pildītā līdaciņa
Sastāvdaļas
- 1 vesela līdaka
- 2 novārīti burkāni
- 1 sīpols
- 200 g kūpināta speķa
- Buntīte svaigu pētersīļu
- 100 ml majonēzes rotāšanai
Pagatavošana
Līdakai pārgriež vēderu un uzmanīgi novelk ādu, to nesaplēšot, galvu atstājot klāt.
Visu gaļu atbrīvo no asakām un samaļ gaļasmašīnā, kopā ar burkāniem un sīpolu.
Pievieno speķi un samīca visu kopā viendabīgā masā.
Iegūto masu pilda atpakaļ līdakas ādā un rūpīgi sašuj ciet atkal atpakaļ veselu līdaciņu. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 30- 40 minūtes.
Rotā ar majonēzes restīti un svaigiem pētersīļiem.