Nogaršo ar Pieci

Rudens saknes un to daudzveidīgā pagatavošana

Nogaršo ar Pieci

Kā kļūt par labāku pavāru?

Ārkārtas situācijas ēdienkarte

Fermentētas dzērvenes. Vienkārši un gardi!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Sezonas produktu dzērvenes var ēst ne tikai uzreiz svaigas vai saldos desertos pagatavotas, bet arī sāļā veidā – ogas raudzējot jeb fermentējot, Latvijas Radio Pieci raidījumā "Piecas garšas" ieteica pavārs Ritvars Toms Logins. Fermentētas dzērvenes ir kaperiem līdzīga piedeva, ko baudīt dažādos ēdienos.

Dzērveņu kaperi

Nepieciešams

  • Dzērvenes
  • Sāls (uz 100 gramiem ogu izmanto 3 gramus sāls (apmēram 1/3 tējkarotes))

Pagatavošana

Dzērvenes samaisa ar sāli, ieliek sterilizētā vai vienkārši ar karstu ūdeni izmazgātā burciņā. Ļauj ogām fermentēties aptuveni septiņas dienas. Pēc nedēļas burkā būs ļoti sāļa, kaperiem līdzīga piedeva, ko pievieno ēdieniem, kuros iederētos arī kaperi.

Raksts LSM.lv pirmo reizi publicēts 2021. gada 30. oktobrī.

Piecas garšas

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti