Piecas garšas

Rudens saknes un to daudzveidīgā pagatavošana

Piecas garšas

Kā kļūt par labāku pavāru?

Ārkārtas situācijas ēdienkarte

Fermentētas dzērvenes. Vienkārši un gardi!

Sezonas produktu dzērvenes var ēst ne tikai uzreiz svaigas vai saldos desertos pagatavotas, bet arī sāļā veidā – ogas raudzējot jeb fermentējot, Latvijas Radio Pieci raidījumā “Piecas garšas” ieteica pavārs Ritvars Toms Logins. Fermentētas dzērvenes ir kaperiem līdzīga piedeva, ko baudīt dažādos ēdienos.

Dzērveņu kaperi

Nepieciešams

  • Dzērvenes
  • Sāls (uz 100 gramiem ogu izmanto 3 gramus sāls (apmēram 1/3 tējkarotes) )

Pagatavošana

Dzērvenes samaisa ar sāli, ieliek sterilizētā vai vienkārši ar karstu ūdeni izmazgātā burciņā. Ļauj ogām fermetēties aptuveni septiņas dienas. Pēc nedēļas burkā būs ļoti sāļa, kaperiem līdzīga piedeva, ko pievieno ēdieniem, kuros iederētos arī kaperi.

 

Piecas garšas

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt