Sports / Ziemas sports
TASS: Prūsis atvainojies krievu bobslejistiem par līdzjutēju uzvedību
TASS: Prūsis atvainojies krievu bobslejistiem par līdzjutēju uzvedību

Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis esot atvainojies par līdzjutēju uzvedību, kas sekojusi Krievijas bobslejista Aleksandra Kasjanova pilotētās četrinieku ekipāžas starta Pasaules kausa posmā Vistlerā, ziņo aģentūra TASS, atsaucoties uz Krievijas Bobsleja federācijas prezidenta Aleksandra Zubkova sacīto.

Latvijas bobsleja un skeletona federācijā nešaubās par Soču olimpiskā zelta saņemšanu
(papildināts)
Latvijas bobsleja un skeletona federācijā nešaubās par Soču olimpiskā zelta saņemšanu (papildināts)

Nav pamata apšaubīt, ka 2014.gada Soču ziemas olimpisko spēļu zelta medaļas pēc Krievijas sportistu sodīšanas nonāks Latvijas atlētu īpašumā, Latvijas Radio piektdien teica Latvijas bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis. Skeletonā Martinam un Tomasam Dukuriem pienākas attiecīgi zelts un bronza, bet bobslejā olimpisko čempionu lauriem četrinieku sacensībās jākļūst par Oskara Melbārža ekipāžas īpašumu.

Latvijai apstiprina divas starta vietas šorttrekā Pjončhanas olimpiskajās spēlēs
Latvijai apstiprina divas starta vietas šorttrekā Pjončhanas olimpiskajās spēlēs

Latviju februārī ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā varēs pārstāvēt divi šorttrekisti, piektdien apstiprināja Starptautiskā Slidošanas savienība. Jau iepriekš bija skaidrs, ka Latvijai vīriešu konkurencē ir garantēta iespēja vienam dalībniekam startēt visās individuālajās distancēs, bet par otru vakanci vēl bija jāgaida oficiāls apstiprinājums. 

Latvijas kērlingistes nodrošina atgriešanos Eiropas čempionāta A grupā
(papildināts)
Latvijas kērlingistes nodrošina atgriešanos Eiropas čempionāta A grupā (papildināts)

Latvijas sieviešu kērlinga izlase ceturtdien sasniedza Šveicē notiekošā Eiropas čempionāta (EČ) B divīzijas finālu, kas tai nodrošināja atgriešanos A divīzijā. B divīzijas pusfinālā Latvijas dāmu izlase ar pieredzējušo skipu Ivetu Stašu-Šaršūni ar 10-7 uzvarēja Igauniju. Finālā Latvijas komanda piektdien tiksies ar Somiju, kas savā pusfinālā ar 7-6 ekstra endā pieveica Norvēģiju.

Soču dopinga lietā izskata arī Krievijas otrās ekipāžas bobslejistus
Soču dopinga lietā izskata arī Krievijas otrās ekipāžas bobslejistus

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) komisija, izvērtējot Krievijas sportistu iespējamo dalību dopinga sistēmā 2014.gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs, ceturtdien izskata Krievijas otrās bobsleja ekipāžas pilota Aleksandra Kasjanova, kā arī viņa stūmēju četrinieka kamanās Ilvira Huzina un Alekseja Puškareva lietu, vēstīja aģentūra TASS.

Distanču slēpotājs Bikše sezonas ievadā apsteidz dažus elites slēpotājus
Distanču slēpotājs Bikše sezonas ievadā apsteidz dažus elites slēpotājus

Olimpisko sezonu ar trim startiem FIS sacensībās Sāriselkā uzsācis Latvijas vadošais distanču slēpotājs un pagājušajā sezonā pirmo reizi vēsturē Pasaules kausa kopvērtējuma punktus Latvijai nopelnījušais Indulis Bikše, kurš visos startos Somijas pilsētā ieguva zem 100 FIS punktiem, labāko rezultātu uzrādot desmit kilometru klasikā (72 FIS punkti), informē Latvijas slēpotāju pārstāvis Ivars Bācis.

Latvijas vīriešu un sieviešu kērlinga izlases uzveic Igauniju
(papildināts)
Latvijas vīriešu un sieviešu kērlinga izlases uzveic Igauniju (papildināts)

Latvijas vīriešu kērlinga izlase pirmdien Šveicē spraigā mačā ar 7:6 tikai papildu endā uzveica Igauniju Eiropas čempionātā B grupā un tika pie trešā panākuma, liecina organizatoru informācija. Uzvarēja arī Latvijas dāmas, kas vispirms ar 11:4 pārspēja Nīderlandes kērlingistes, un nākamajā mačā ar 6:4 uzvarēja igaunietes, sagādājot sāncensēm četrās spēlēs pirmo zaudējumu.

VIDEO: Martins Dukurs sezonu turpina ar sudrabu; uzvaru izcīna korejietis
VIDEO: Martins Dukurs sezonu turpina ar sudrabu; uzvaru izcīna korejietis

Titulētākais skeletonists Martins Dukurs sestdien ASV izcīnīja otro vietu Pasaules kausa posmā, kur abos braucienos ātrākais bija Dienvidkorejas pārstāvis Juns Sunbins, nodrošinot pārliecinošu uzvaru un atgādinot, ka Phjončhanas olimpiskajās spēlēs gaidāma ļoti nopietna cīņa. Tomass Dukurs Pārksitijas trasē dalīja 4.vietu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd