Dienas ziņas

Mārcienā notiek starptautiskās militārās mācības

Dienas ziņas

Hakatonā meklē risinājumus vides problēmām

Viļakas novadā attīsta kulināro tūrismu

Viļakas novadā attīsta kulināro tūrismu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Lai attīstītu kulināro tūrismu Latgalē, Viļakas novadā notika pavāru meistarklase. Tās laikā pavāri gatavoja ēdienus, kur viena no sastāvdaļām bija kāds vietējās zemnieku saimniecības „Kotiņi” graudaugu produkts. Kopā ar Latgales pavāriem gatavoja un pieredzē dalījās arī restorāna ”36.līnija” šefpavārs Lauris Aleksejevs. 

Lasis ir tikai viens no pieciem šefpavāra Laura Aleksejeva ēdieniem, ko viņš gatavoja Viļakas novada Rekovas dzirnavās ar mērķi dalīties pieredzē. Dzirnavas šogad atjaunotas ēdināšanas pakalpojumu nodrošināšanai un, lai raitāk attīstītu kulināro tūrismu tajās, meistarklasē piedalījās arī pavāri no Latgales.

"Uzdevums ir iepazīties ar reģionu man kā pavāram, man kā cilvēkam. Man ir vienmēr patīkami būt Latgalē. Un tik tālu, atzīšos, nekad nebiju bijis Latgalē. Man ļoti patīk dalīties savā pieredzē. Man ir vienmēr prieks runāt ar sava amata brāļiem. Un, redzot to, ko dara viņi, viņi dalās ar mani, es dalos ar viņiem pieredzē," stāsta Lauris.

Lai celtu godā senču receptes un motivētu vairāk ēst vietējo izaudzēto produktu, pavāri gatavošanā izmantoja zemnieku saimniecības „Kotiņi” produkciju. Tā tapa ēdieni, kuru sastāvā bija „Kotiņos” audzētās pupas, zirņi, grūbas, kā arī kviešu, miežu, zirņu un pupu milti.

Gribam, lai tieši pupu milti un zirņu milti arī aiziet tautā. Tā kā tagad ir aktuāla glutēna nepanesamība, tad tie pupu un zirņu milti ir kā alternatīva tiem, kas nevar vai negrib ēst kviešu miltus," atklāj Vija Kuļša, „Kotiņu''  saimniece.

"Nu, kā jau Latgalē ir – pats galvenais ir, lai būtu uz galda maize. Mana bija doma, ka ir maize karaliene uz galda un piedevas. Viena saldskābā, otra – baltmaize," saka Aina Barsukova, maiznīcas „Dzīles” saimniece.

Baudīt ēdienus bija uzaicināti ārsti, kas izteica savu viedokli par izmantoto graudaugu un miltu veselīgumu, vietējie uzņēmēji, saimnieces, kā arī citu profesiju pārstāvji, kas vērtēja gan vietējos, gan smalkos restorāna ēdienus.

"Es būšu nepopulāra, bet man garšo tradicionāli ēdieni. Protams, mēs neesam tik bieži pieraduši baudīt tik augstas klases pavārmākslu kā varbūt Laurim Aleksejevam, bet tā atziņa, kas man šodien nāca, ir – cik mēs esam bagāti," rezumē Līga Kondrāte, Ludzas novada Tūrisma informācijas centra vadītāja.

Šī bija pirmā pavāru meistarklase Rekovas dzirnavās, taču jau izsecināts, ka tādas tiks rīkotas arī turpmāk. Nākošās meistarklases laikā pavāru uzdevums būs ēdienos izcelt dažādus dārzeņus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti