Zāļu lieltirgotava «Recipe Plus» pirks divus veterināro zāļu vairumtirgotājus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Konkurences padome (KP) atļāvusi zāļu lieltirgotavai AS "Recipe Plus" iegūt izšķirošu ietekmi pār SIA "Novus Vet" piederošiem diviem veterināro zāļu vairumtirgotājiem. KP nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu, informēja KP.

"Recipe Plus" darbojas kā zāļu lieltirgotava, pamatā vairumtirdzniecībā pārdodot humānos medikamentus, kā arī nelielos apjomos veterinārās zāles. Ar "Recipe Plus" saistītā uzņēmuma AS "Sentor Farm Aptiekas" pamatdarbība ir farmaceitisko izstrādājumu, medicīnas un ortopēdisko preču mazumtirdzniecība aptiekās. Vienlaikus daļā šo aptieku tiek tirgotas arī veterinārās zāles, dzīvnieku barība un papildbarība, kā arī citas veterinārās preces.

Turpretī SIA "Novus Vet" ir holdingkompānija, ar kuru saistītie uzņēmumi – SIA "Vetimpex" un UAB "Veta" – ir veterināro zāļu un preču vairumtirdzniecības uzņēmumi, kas saviem klientiem piedāvā veterinārās zāles, barību, papildbarību, veterināros līdzekļus dažādu problēmu novēršanai, dezinfekcijas un kopšanas līdzekļus, kā arī citas preces.

Tādējādi apvienošanās rezultātā tiek ietekmēts veterināro zāļu, barības un citu veterināro preču vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības tirgus Latvijā. Izvērtējot uzņēmumu sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secinājusi, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajā tirgū Latvijā, kurā darbojas apvienošanās dalībnieki. Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams, norādīja KP.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti