Vides aizstāvji rīt piketā aicinās valdību apturēt Skultes gāzes termināļa būvniecību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Piecas nevalstiskās organizācijas sestdien rīkos piketu pie valdības nama, aicinot apturēt Skultes sašķidrinātās dabasgāzes termināļa būvniecības projektam tapuša necaurspīdīga likuma turpmāku īstenošanu. 

Organizāciju ieskatā termināļa būvniecības projektā ir daudz nezināmā, turklāt apšaubāmi mērķi.

Piekrastes vides aizsardzības biedrības pārstāve Marta Timrota piektdien Latvijas Radio intervijā norādīja, ka, pirmkārt, neskaidra ir steidzīgā likuma pieņemšana divas dienas pirms vēlēšanām, bet, otrkārt, tagad situācija būtiski mainījusies – gāzes patēriņš krītas, un reģionam pietiek ar esošajiem gāzes termināļiem.

KONTEKSTS:

Pērn septembra beigās Saeima galīgajā lasījumā pieņēma valdības un Ekonomikas ministrijas virzīto likumprojektu, kas nosaka nacionālo interešu objekta statusa piešķiršanu Saulkrastu sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) terminālim, tā cauruļvada savienojumam ar dabasgāzes pārvades sistēmu un ar to saistītajām būvēm.

"Skulte LNG Terminal" reģistrēta 2016. gadā. "Skulte LNG Terminal" mājaslapā norādīts, ka uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Arnfins Unums un Pēteris Ragaušs. Vienlaikus 2022. gada maija otrajā pusē par 20% "Skulte LNG Terminal" akciju iegādi paziņoja degvielas tirgotājs AS "Virši-A".

Termināļa attīstītāji – "Skulte LNG Terminal" – ir atraduši stratēģisko investoru un iesnieguši valdībā priekšlikumu ar vēlamajām sadarbības formām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti