VID: Liedzot parādniekiem piedalīties iepirkumos, būs sekmēts godīgums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 9 mēnešiem.

Liedzot nodokļu parādniekiem piedalīties valsts iepirkumos, uzņēmēju vidū tiks sekmēts godīgums un apziņa par nodokļu maksāšanu, intervijā Latvijas Radio raidījumam „Pēcpusdiena” sacīja Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Vēstīts, ka Saeima ceturtdien apstiprināja grozījumus Publisko iepirkumu likumā, kas paredz, ka uzņēmējiem, kuri pretendē uz valsts iepirkumiem, jābūt nomaksātiem visiem nodokļiem. Tāpat pasūtītājam no nākamā gada 1.augusta būs pienākums izvērtēt, vai piedāvājums nav nepamatoti lēts, ja uzņēmuma darbinieku vidējais atalgojums būs mazāks par 80%, salīdzot ar vidējo atalgojumu valstī attiecīgajā profesiju grupā.

Pētersone skaidroja, ka līdzšinējā kārtība pret apzinīgajiem nodokļu maksātājiem ir bijusi negodīga. Tiem, kuri savilka jostas, bija grūtāk konkurēt, nekā tiem, kas „ietaupīja” uz nodokļu maksāšanu. Pētersone uzsvēra, ka uzņēmējiem, sākot komercdarbību, jāsaprot, ka nodokļu maksāšana nav atliekama vai nedarāma.

Viņa arī noraidīja pieņēmumu, ka līdz ar šīm izmaiņām uzņēmēju piedāvātās iepirkuma summas varētu palielināties, jo svarīgāks ir godīgums un saimnieciskums.

Savukārt Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvis Jānis Butkēvičs pauda, ka atsevišķi uzlabojumi līdz likuma grozījumu stāšanās spēkā brīdim būtu jāveic. Proti, ir jāņem vērā, ka uzņēmumam reizēm var būt neliels parāds, savukārt attiecībā pret citu partneri – pārmaksa, kas, saskaitot šos rēķinus kopā, norāda uz parādu neesamību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti