Valsts budžeta izstrāde «buksē»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Līdz brīdim, kad saskaņā ar likumu valdībai jāiesniedz Saeimā nākamā gada valsts budžets, atlikušas mazāk kā divas nedēļas, taču pagaidām joprojām nav skaidrs, vai tas patiešām notiks līdz 1. oktobrim.

Kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes demisija ir tikai viens no punktiem, kas diskusijas par budžetu sarežģī. Taču joprojām nav skaidrības par vairākiem izvirzītajiem ultimātiem.

Galvenie jautājumi, par kuriem nav skaidrības, ir Nacionālās apvienības izvirzītie ultimāti – nepieciešamība valsts budžetā iestrādāt vairāk atbalsta pasākumus demogrāfijas uzlabošanai, kā arī termiņuzturēšanas atļauju izsniegšana gadījumos, ja ārzemnieki Latvijā ir iegādājušies nekustamo īpašumu vismaz 100 000 latu Rīgā, tās apkārtnē un citās lielpilsētās, un vismaz 50 000 latu apmērā citur Latvijā.

Arī koalīcijas politiķi cits pēc cita spiesti atzīt, ka sarunas ap valsts budžetu neiet raiti. Pirmdien to pēc koalīcijas sēdes pauda premjers Valdis Dombrovskis („Vienotība”), kurš trešdien devies uz Monako, savukārt trešdien līdzīgi izteicās finanšu ministrs Andris Vilks („Vienotība”) un Nacionālās apvienības Saeimas frakcijas vadītājs Einārs Cilinskis.

Vilks LNT raidījumā „900 sekundes” norādīja, ka budžetu Saeimā var iesniegt līdz oktobrim, taču smagnējo sarunu un domstarpību dēļ tas var arī kavēties. Toties Cilinskis LTV raidījumā „Rīta Panorāma” atzīmēja, ka budžeta iesniegšana var ievilkties par vienu līdz divām nedēļām.

Trešdien pēcpusdienā Nacionālajā apvienībā gan ir gaidāma sanāksme, kurā lems, ko darīt gadījumā, ja „Vienotība” neņem vērā NA prasības un tieši otrādi – ja tās tiek ņemtas vērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti