Rīta Panorāma

Sāk ierobežot Krievijas pilsoņu iebraukšanu Baltijas valstīs

Rīta Panorāma

Ledushaļļu darbība energokrīzes apstākļos

Vācijā sāks būvēt jaunu sašķidrinātās gāzes termināli

Vācijā sāks būvēt jaunu sašķidrinātās gāzes termināli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Vācijas federālajā zemē Mēklenburgā–Priekšpomerānijā otrdien sāksies sašķidrinātās dabasgāzes termināļa būvniecība. Projektu finansē privātie investori, un darbu terminālis varētu sākt jau decembrī. 

Vācijas raidorganizācija "Deutsche Welle" informē, ka būvniecības gaitā modernizēs industriālo ostu, kuru iepriekš izmantoja tikai mazie kuģi, un izveidos drošu piestātni. Tieši šajā vietā krastā iznāk divi Baltijas jūrā ieguldītie Krievijas gāzes vadi "Nord Stream". Pirmais no tiem pēdējā laikā darbojās tikai ar piekto daļu savas jaudas, bet otrais nav nodots ekspluatācijā. Sašķidrinātā dabasgāze ostā tiks nogādāta ar maziem kuģiem no tankkuģiem un pēc tam ievadīta jau izbūvētajā sauszemes gāzesvadu tīklā. 

Būvniecības vietu pirmdien apmeklēja Vācijas ekonomikas ministrs Roberts Hābeks, kurš norādīja, ka dabasgāzes piegādes pamazām palielinās, un turpinās darbs, lai aizvietotu eksportu no Krievijas. Kanclers Olafs Šolcs tuvākajā laikā varētu parakstīt līgumu vizītes laikā Apvienotajos Arābu Emirātos, un notiek pārrunas ar citām Persijas jūras līča valstīm. Vācijā arī turpinās vēl divu termināļu būvniecība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti