Dienas ziņas

Zemgalē skolu remonti daudzviet turpināsies arī septembrī

Dienas ziņas

Salmu muzejs svin piekto jubileju

Uzbekistāna meklē sadarbību ar Daugavpils uzņēmējiem

Uzbekistānas un Daugavpils uzņēmumi lūko izvērst plašu ekonomisku sadarbību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Līdz ar rūpniecisko attīstību savā valstī Uzbekistāna meklē sadarbības partnerus Latvijā dažādās rūpniecības sfēras. Tā kā Daugavpils ir rūpnieciska pilsēta, tad interese par tur saražoto ir arī Uzbekistānā.

Daugavpils ir rūpnieciska pilsēta, kurā attīstītas dažādas nozares. Viens no stabilākajiem un lielākajiem uzņēmumiem ir „Ditton pievadķēžu rūpnīca", kura tirgū ir atpazīstama vairāk nekā 60 gadus.

Ik mēnesi tiek saražoti 100 000 metru ķēžu - velosipēdiem, automašīnām, lauksaimniecības tehnikai, kā arī dažādām piedziņas rūpnieciskajām iekārtām. Tik lielu produkcijas apjomu nav iespējams realizēt Latvijas tirgū, tāpēc 90% tiek eksportēti galvenokārt uz Eiropas un Neatkarīgo Valstu Sadraudzības (NVS) valstīm. Uzbekistānas vēstnieka vizīte uzņēmumā vieš cerības, ka varētu pieaugt eksports uz šo valsti.

„Uzbekistāna ir interesants tirgus, jo tur ir daudz lauksaimniecības tehnikas un lielos apmēros tiek ražota lauksaimniecības produkcija, kā arī tiek ražotas automašīnas. (..) Mums, protams, ir interese nodibināt kontaktus visaugstākajā līmenī,” neslēpj AS „Ditton pievadķēžu rūpnīcas” akcionārs Vladislavs Drīksne.

Gatavību sadarboties uzsver arī Uzbekistānas vēstnieks Afzals Artikovs. „Esam šeit, lai izzinātu stāvoklī Daugavpilī un savietotu tās ar mūsu iespējām Uzbekistānā. (..) Abu valstu sadarbības potenciāls ir ļoti liels,” viņš saka.

Uzbekistānā šobrīd strauji attīstās rūpniecība un mašīnbūve. Lai paplašinātu savu klientu loku un uzrunātu vēl plašāku ārzemju auditoriju, pēc pāris mēnešiem uzņēmums piedalīsies Uzbekistānas rūpnieciskajā izstādē. Drīksne uzsver, ka tā ir iespēja iegūt vistiešāko kontaktu ar jauniem klientiem.

Uzbekistānas vēstnieka vizītes mērķis Daugavpilī ir vēl vairāk rast jaunu iespēju ekonomiskai sadarbībai. Kā viens no ierosinājumiem varētu būt augļu un dārzeņu pārstrāde, ko varētu izvietot Daugavpils ekonomiskajā zonā, un tas būtu perspektīvs sadarbības risinājums. „ Šeit ir iespējas nodibināt [ražošanu] no vairumtirdzniecības produkcijas, ko piedāvā Uzbekistāna. Kā es jau teicu, viņu iekšējais tirgus ļoti ātri attīstās, un tur ir iespēja realizēt pakalpojumus un preces. (..) Uzbekistānas tirdzniecības ārējais saldo ir pozitīvs Latvijai,” skaidro Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Šī ir pirmā vēstnieka vizīte Daugavpilī. Gūtos iespaidus un saskatītās iespējas viņš nodos Uzbekistānas uzņēmumiem, un tas dotu stimulu starpvalstu ekonomiskai sadarbībai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti