Ukrainas ministrs: Aptuveni 10 aviokompānijas paziņojušas par lidojumu atcelšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pieaugot spriedzei Ukrainas austrumos, arvien vairāk lidsabiedrību paziņojušas par reisu atcelšanu. Ukrainas infrastruktūras ministrs Aleksandrs Kubrakovs paziņojis, ka līdz pirmdienas rītam lidojumus uz Ukrainas lidostām apturējušas aptuveni 10 aviokompānijas, vienlaikus uzsverot, ka Ukrainas gaisa telpa paliek atvērta komerciālajiem lidojumiem.

Jaunākais paziņojums par lidojumu atcelšanu ir no Vācijas nacionālās lidsabiedrības "Lufthansa" meitasuzņēmuma “Swiss Air”, kurā norādīts, ka lidojumi uz Kijevu pārtraukti līdz 28. februārim. 

“Vairāku valstu aviokompāniju lēmums atcelt lidojumus uz Ukrainu tiek balstīts uz informāciju, kas pieejama publiskajā telpā. Vēlreiz un vēlreiz varu atkārtot, ka pašlaik lidojumu drošība netiek apdraudēta,”


preses konferencē medijiem sacīja ministrs, norādot, ka pašlaik tiek strādāts pie variantiem, lai atceltos reisus aizstātu, piemēram, Ukrainas nacionālā lidsabiedrība jau pašlaik ir atvērusi biļešu tirdzniecību maršrutā Kijeva–Minhene un Kijeva–Ženēva. 

Šos maršrutus iepriekš izpildīja “Lufthansa”, kas no pirmdienas, 21. februāra, atcēlusi lidojumus uz Kijevu un Odesu, bet lidojumi turpināsies uz Ļvovas lidostu Ukrainas rietumos, vienlaikus turpinot cieši vērot situācijas attīstību pie Ukrainas robežas ar Krieviju un Baltkrieviju.

Latvijas nacionālā lidsabiedrība “airBaltic” pašlaik nav paziņojusi, ka tā atceļ kādu no lidojumiem uz Kijevu. Lidsabiedrībā norāda, ka

“airBaltic” pirms katra lidojuma izvērtē aktuālo situāciju un ievēro atbildīgo iestāžu izdotās rekomendācijas. Vienlaikus “airBaltic” ir elastīga un gatava pielāgot lidojumu grafiku pēc nepieciešamības.


Šonedēļ, atbilstoši uzņēmuma lidojumu grafikam, “airBaltic” plāno 10 lidojumus no Kijevas uz Rīgu, divus lidojumus no Odesas uz Rīgu un divus lidojumus no Kijevas uz Viļņu.

Otrdien, 22. februārī, lidojumu no Parīzes uz Kijevu atcēlusi Francijas nacionālā lidsabiedrība “Air France”, pamatojot to ar piesardzības pasākumiem. Pašlaik kompānija atcēlusi tikai otrdienas reisu.

Nedēļas nogalē par lidojumu pārtraukšanu paziņoja kompānija “SAS”, kura lidojumu no  Norvēģijas galvaspilsētas Oslo uz Kijevu veica vienu reizi nedēļā. Kompānija atcēlusi lidojumus līdz 27. februārim, bet vienlaikus tiek teikts, ka termiņš varētu tikt pagarināts.

12. februārī kā pirmā par lidojumu atcelšanu paziņoja Nīderlandes nacionālā lidsabiedrība “KLM”. Neilgi pēc tam divām Ukrainā reģistrētām zemo cenu aviokompānijām apdrošinātāji paziņoja, ka, ja tiks veikti lidojumi Ukrainas gaisa telpā, lidmašīnām var tikt anulētas apdrošināšanas polises.

KONTEKSTS:

Pērn Krievija sāka savilkt pie Ukrainas robežām karaspēka kontingentu, raisot bažas par jaunu iebrukumu kaimiņvalstī. Decembrī Maskava izvirzīja Rietumiem ultimātu, pieprasot apturēt tālāku NATO paplašināšanos uz austrumiem. Krievijas Prezidents Vladimirs Putins piedraudējis, ka gadījumā, ja Maskava nesaņems viņa pieprasītās "drošības garantijas", viņam nāksies īstenot "militāri tehniskus pasākumus".

ASV un citas NATO dalībvalstis paziņojušas, ka šīs prasības ir nepieņemamas un nav pat apspriežamas, taču izrādījušas gatavību runāt par ieroču kontroli, raķešu izvietošanu un par pasākumiem savstarpējās uzticības stiprināšanai. ASV prezidents Džo Baidens brīdinājis Putinu, ka ASV noteiks Krievijai līdz šim nepieredzētas sankcijas, ja tā uzbruks Ukrainai.

Virkne valstu aicinājušas savus pilsoņus pamest Ukrainu pēc tam, kad ASV brīdināja, ka drīzumā varētu sākties jauns Krievijas militārais iebrukums Ukrainā. Vienlaikus rietumvalstis turpina diplomātiskos centienus novērst Krievijas uzbrukumu Ukrainai.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti