Tuvākajā laikā būs zināms KP lēmums par "Izzi un "Baltcom" apvienošanos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Tuvāko divu nedēļu laikā būs zināms Konkurences padomes (KP) lēmums par SIA "Baltcom TV" un SIA "Izzi Com" apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja KP.

Ziņojumu par uzņēmumu apvienošanos KP saņēma 2012.gada 7.decembrī, un toreiz konkurences uzraugs norādīja, ka lēmums jāpieņem viena mēneša laikā no ziņojuma saņemšanas dienas. Taču šā gada janvārī KP pieņēma lēmumu sākt papildu izpēti, tāpēc lēmuma pieņemšanas termiņš tika pagarināts līdz četriem mēnešiem no ziņojuma saņemšanas dienas.

KP norādīja, ka pagaidām lēmums vēl nav pieņemts, bet tas arī nekavējas. Galējais termiņš lēmuma pieņemšanai ir 7.aprīlis. Tomēr publiski lēmums, visticamāk, būs pieejams nedaudz vēlāk - tuvāko divu nedēļu laikā.

Jau ziņots, ka elektronisko sakaru komersanti un maksas televīzijas pakalpojumu sniedzēju "Baltcom TV" un "Izzi" īpašnieki veic ekskluzīvas sarunas par abu uzņēmumu darbības apvienošanu.

Abi maksas televīzijas operatori iepriekš paziņoja par nodomu apvienoties 2010.gada vasarā, taču darījums nenotika, pusēm nespējot vienoties par tā nosacījumiem. "Izzi" pārstāvji tad teica, ka jaunās iekārtas, tostarp par televīzijas signālu apstrādes "mersedesu" sauktie "Harmonic" multipleksi, kas sagatavo signālu pārraidi skatītājiem, izmaksāja divus miljonus eiro (1,4 miljonus latu).

"Baltcom TV" īpašnieki ir "RPAX One S.A.", "Mackonar Impex Limited" un VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs". "Izzi" pastarpināti pieder Luksemburgas uzņēmumam "Contaq Latvian Cable Holding S.a.r.l.".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti