«Tokyo city» pasludināts par maksātnespējīgu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pasludinājusi SIA "Tokyo city" par maksātnespējīgu, liecina Maksātnespējas reģistra informācija.

Tiesa pasludinājusi "Tokyo city" par maksātnespēju ceturtdien, 24.februārī. 

Par kompānijas maksātnespējas procesa administratori iecelta Kristīne Mergina. 

Vienlaikus kreditoru pieteikšanās termiņš noteikts līdz 2022.gada 25.martam.

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta datiem (VID), 2022.gada 23.februārī "Tokyo city" bija nodokļu parāds 11,579 miljonu eiro apmērā.

KONTEKSTS:

No pagājušā gada 6. septembra, darbu pārtrauca visi "Tokyo City" restorāni un piegādes dienests, ko uzņēmumā skaidroja ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) negaidītu vēršanos pret uzņēmumu, piedzenot trīs citu uzņēmumu parādu 10,5 miljonu apmērā no SIA "Tokyo City". 

VID norādīja, ka, veicot nodokļu administrēšanas pasākumus, konstatēja uzņēmumu pāreju starp vairākiem Rīgā strādājošiem uzņēmumiem, tādēļ dienests pieņēma lēmumu par nodokļu maksājumu piedziņu vairāk nekā 10 miljonu eiro apmērā. VID atgādināja, ka dažādos formātos īstenota uzņēmuma pāreja jaunu īpašnieku rokās, vecos uzņēmumus atstājot kā "tukšas čaulas", no kurām valsts, uzņēmuma darbinieki un citi kreditori vairs nevar atgūt līdzekļus, ir prakse, kas izmantota arī pēc pārkāpumiem nodokļu jomā.

Arī pirms vairākiem gadiem raidījums LTV raidījums “Aizliegtais paņēmiens” atklāja, ka restorānos tiek maksātas aplokšņu algas. Pēc tam franšīzes uzņēmumiem pastiprinātu uzmanību pievērsa VID.

Kompānija "Tokyo city" reģistrēta 2017.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums pieder Krievijas pilsonim Aleksejam Sluzovam. 2020.gadā kompānija strādāja ar 7,059 miljonu eiro apgrozījumu un 473 580 eiro peļņu.

Uzņēmuma mājaslapā publiskotā informācija liecina, ka kopumā bija četri "Tokyo city" restorāni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti