Rīta Panorāma

Traģiskas ASV neatkarības dienas svinības Čikāgā

Rīta Panorāma

Animācijas filma "Minjoni 2" līdere Ziemeļamerikā

Streiko SAS piloti

Streiko aviokompānijas SAS piloti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Streiku sāks apmēram 900 Skandināvijas valstu aviokompānijas SAS piloti. Akcijas dēļ tiks atcelta apmēram puse no plānotajiem reisiem.

Pilotus pārstāvošā arodbiedrība informēja, ka streiks notiks, jo bez rezultātiem beigušās sarunas ar lidsabiedrību par iespējamo atalgojuma samazināšanu un citām izmaiņām darba līgumos. Kompānija strādā ar zaudējumiem, tāpēc tapis vērienīgs izmaksu samazināšanas plāns, bet darbinieki iebilst pret to.

Protests varētu ietekmēt apmēram 30 tūkstošus pasažieru dienā. Tāpēc SAS aicina klientus sazināties ar kompāniju vai pārbaudīt lidojuma iespējas uzņēmuma tīmekļa vietnē.

Tikmēr aviācijas eksperti norādījuši, ka šis streiks ir vēl viens apliecinājums samilzušajām problēmām Eiropas aviācijas nozarē. Darbinieku trūkuma dēļ nopietni bija traucēts lielākās Nīderlandes lidostas Shipholas un arī citu lidostu darbs.

Streikus pēdējā mēneša laikā sarīkoja vairāku citu lidsabiedrību, kā arī Beļģijas un Francijas lidostu darbinieki. Šonedēļ problēmu ar darbiniekiem dēļ par 675 vasaras sezonas reisu atcelšanu paziņoja lidsabiedrība “Brussels Airlines”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti