«Skonto» grupas vadību no Gunta Rāvja pārņem viņa dēls Rihards Rāvis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No piektdienas, 19. jūlija, "Skonto" grupas uzņēmumu vadību no Gunta Rāvja pārņēmis viņa dēls Rihards Rāvis, kurš vienlaikus kļuvis arī par grupas uzņēmumu kapitāla daļu turētāju.

"Skonto" grupā informē, ka grupas uzņēmumu juridiskais īpašnieks ir SIA "GRF". Saskaņā ar "Lursoft" pieejamo informāciju no 2009. gada beigām SIA "GRF" pilnībā piederēja Guntim Rāvim, bet no šodienas šis uzņēmums pilnībā pieder Rihardam Rāvim. Tāpat Guntis Rāvis vairs nav šī uzņēmuma patiesā labuma guvējs – no šodienas tas ir viņa dēls Rihards Rāvis, liecina "Lursoft" pieejamā informācija.

"Skonto" grupā norāda, ka Rihards Rāvis grupas uzņēmumos strādā kopš 2011. gada, ieņemot dažāda līmeņa amatus. Pēdējos četrus gadus Riharda Rāvja atbildībā bija "Skonto grupas" uzņēmumu stratēģiskā attīstības plānošana. Pirms kļūšanas par grupas vadītāju Rihards Rāvis ieņēma grupas uzņēmumu attīstības vadītāja amatu. Viņš ieguvis maģistra grādu uzņēmējdarbībā Londonas Universitātes koledžā.

Jaunais grupas vadītājs paziņojumā medijiem norāda, ka pērn kopējais grupas uzņēmumu apgrozījums sasniedza 225 miljonus eiro. 60% no kopējā apgrozījuma veidoja sniegtie pakalpojumi ārvalstu tirgos.

"Eksporta apjomu audzēšana arī turpmāk būs "Skonto grupas" uzņēmumu darbības prioritāte. Esam apstiprinājuši jaunu investīciju programmu, kas ļaus uzņēmumiem palielināt ražošanas jaudas. Tāpat investēsim tehnoloģiju attīstībā, lai klientiem nodrošinātu mūsdienīgus risinājumus, spējot pielāgot tos katra klienta individuālajām vajadzībām. Vienlaikus strādāsim arī pie uzņēmuma efektivitātes uzlabošanas, lai starptautiskajā tirgū būtu vēl konkurētspējīgāki," skaidro Rihards Rāvis.

"Skonto Group" uzņēmumos strādā vairāk nekā 2000 darbinieku. Grupas lielākie uzņēmumi ir "Skonto Prefab", "Skonto Plan Ltd", "Forta Pro", "SBC Construction AB", "Latvijas energoceltnieks", Skonto būve", "Skonto Cross Timber Systems".

KONTEKSTS:

Gunta Rāvja vārds pēdējā laikā plaši izskanēja saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sākto kriminālprocesu par iespējamu kukuļošanu. Lietā par vismaz 20 000 eiro kukuļa ņemšanu tika aizturētas trīs personas – Rīgas domes deputāte un Latvijas Universitātes (LU) rektora vietniece Baiba Broka (Nacionālā apvienība), "Skonto būves" līdzīpašnieks Guntis Rāvis un uzņēmējs Ivars Millers. Tāpat KNAB darbinieki veica procesuālas darbības Gunta Rāvja birojā un dzīvesvietā.

KNAB vēstīja, ka birojs ieguvis ziņas, kas liecina, ka kāda valsts amatpersona, būdama iepirkumu komisijas priekšsēdētāja vietniece, iespējams, darbojusies konkrētu uzņēmēju interesēs. Procesa virzītāja rīcībā esošie fakti dod pamatu uzskatīt, ka valsts amatpersona, iepriekš vienojoties, pieņēmusi uzņēmēju kukuļa piedāvājumu, kukuli noformējot kā ziedojumu kādai biedrībai. Iespējamā kukuļa summa neesot mazāka par 20 000 eiro.

Kriminālprocesā iespējamais kukulis bija noformēts kā ziedojums Brokas vadītajai Latvijas Biatlona federācijai. Pieejamā informācija rāda, ka Biatlona federācija pēdējos trīs gados saņēmusi trīs ziedojumus, kuri bijuši 20 000 eiro apmērā, tostarp vienu no "Roadeks", kas pastarpināti pieder Guntim Rāvim. KNAB kratīšana notikusi arī "Roadeks". Savukārt pats Guntis Rāvis sacīja, ka uzņēmumam lūdzis pārskaitīt ziedojumu federācijai, lai atbalstītu sportistus.

Broka, Rāvis un Millers KNAB pārmetumus noliedz.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti