Rīta Panorāma

Atbrīvotajās Ukrainas teritorijās dzīve atgriežas ierastajā ritmā

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Intervija ar satiksmes ministru (NA) Jāni Vitenbergu

Satiksmes ministrs pieļauj «Latvijas dzelzceļa» restrukturizāciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Iespējams, valstij piederošais koncerns AS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) tiks restrukturizēts, arī apvienojot tā meitas uzņēmumus. To intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (Nacionālā apvienība).

Runājot par kravu pārvadājumiem pa dzelzceļu, satiksmes ministrs norādīja, ka liels un vēl pietiekami neapgūts tirgus ir dzelzceļa kravu pārvadājumi vietējā un Baltijas mērogā.

"Te aizvien uzņēmēji izmanto smago automašīnu pārvadājumus. Virs 60 miljoniem tonnu Latvijas teritorijā gadā tā tiek pārvadāts, bet pa dzelzceļu kādi 2–3 miljoni tonnu, – tā ka milzīga starpība. Te redzam iespēju gan koksnes produktiem, gan graudu produktiem ražas novākšanas laikā.

Vietējais tirgus, Baltijas tirgus – tas būtu tas, kur mums vairāk būtu jāpāriet uz dzelzceļu, atslogojot autoceļus," skaidroja ministrs.

Viņš pieļāva: tā kā "Latvijas dzelzceļam" vēsturiski bijusi cieša sadarbība ar Krieviju un Baltkrieviju, vietējā un Baltijas mēroga kravu pārvadājumi pa dzelzceļu mazāk attīstīti. "Nebija tāda mērķa attīstīt varbūt, un nav bijušas ambīcijas attīstīt vietējo tirgu, citus sadarbības virzienus. Tas mums tagad jāpanāk. Man kā jaunam ministram būs jāiekustina šis iesūnojušais milzis.

Neizslēdzu, ka šeit būs arī izmaiņas pašā uzņēmumā, restrukturizācija, apvienojot arī meitas sabiedrības.

Galvenais mērķis ir padarīt šo uzņēmumu mūsdienīgu, kas spēj konkurēt mūsdienīgos apstākļos," skaidroja satiksmes ministrs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti