Samazina cenas pasta pakām uz dažām valstīm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem un 5 mēnešiem.

Latvijas Pasts noteicis jaunus tarifus pārrobežu pasta pakām. Uz dažām valstīm sūtīt pasta pakas kļūs lētāk, bet uz citām dārgāk. Jaunos tarifus apstiprinājusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija un tie stāsies spēkā šā gada 1.augustā.


Daļai valstu, uz kurām no Latvijas tiek sūtīti lielākie paku apjomi, noteikts tieši tarifu samazinājums – piemēram, Lielbritānijai vidējais tarifu samazinājums svarā līdz 20 kg ir 22%, Vācijai – 15%, ASV – 3%.

Saskaņā ar Pasaules Pasta konvenciju, ir valstis, kurām tarifi ir aprēķināti pirmo reizi, piemēram, Aruba, Britu Virdžīnu Salas, Eritreja, Kambodža. Tas nozīmē, ka turpmāk klienti varēs nosūtīt paku sūtījumus uz valstīm, uz kurām iepriekš to nebija iespējams veikt.

Tarifu pārrēķinu bija nepieciešams veikt, jo atbilstoši SPRK padomes 2010.gada 10.februāra lēmumam Nr.47 Par universālā pakalpojuma saistībām, SPRK bija uzdevis Latvijas Pastam līdz 2010.gada 31.martam iesniegt apstiprināšanai pārrobežu paku tarifus svarā no 10 līdz 20 kg. Tarifi aprēķināti atbilstoši noteiktajai SPRK universālā pasta pakalpojuma tarifu aprēķināšanas metodikai.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti