Saeimas komisija rosina pensiju neapliekamo minimumu 2021.gadā palielināt līdz 330 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija vienojās virzīt izskatīšanai parlamentā likumprojektu, kas paredz neapliekamā minimuma palielināšanu pensijām 2021.gadā līdz 330 eiro mēnesī.

Pašlaik likumā par iedzīvotāju ienākumu nodokli noteikts, šogad pensiju neapliekamais minimums ir 250 eiro mēnesī, 2019.gadā - 270 eiro mēnesī, bet turpmāk - 300 eiro.

Saeimas komisija šodien atbalstīja likumprojektu, ka paredz noteikt, ka neapliekamais minimums pensijām 2020.gadā ir 300 eiro, bet no 2021.gada - 330 eiro, aģentūra LETA uzzināja komisijā.

Komisija šo iniciatīvu virzīs izskatīšanai nākamās nedēļas sēdē un plāno lūgt piešķirt tai steidzamību.

Deputāti šodien skatīja arī vairākas iniciatīvas par izmaiņām likumā par valsts pensijām. Par opozīcijas rosināto ideju - piemaksu par līdz 1996.gadam iegūto darba stāžu maksāt arī pensionāriem, kas pensionējušies pēc 2012.gada, iecerēts prasīt atzinumu Labklājības un Finanšu ministrijām, aģentūrai LETA pastāstīja viens no iniciatīvas autoriem deputāts Andrejs Klementjevs ("Saskaņa").

Tāpat komisija plāno virzīt izskatīšanai ieceri par izmaiņām pensiju indeksēšanas kārtībā. Proti, likumprojekts paredz sniegt lielāku atbalstu vecumu pensijas saņēmējiem, kuru apdrošināšanas stāžs ir 45 un vairāk gadu. Šīm personām, sākot ar 2019.gadu, paredzēts piemērot 80% pašreizējo 70% vietā no apdrošināšanas iemaksu algu summas reālā pieauguma procentiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti