Rīgas brīvosta ar teju pusmiljonu eiro uzlabos Ķīpsalas jahtu ostas infrastruktūru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ar Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu Rīgas brīvostas pārvalde plāno uzlabot Ķīpsalas jahtu ostas infrastruktūru, ieguldot tajā 446 tūkstošus eiro, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Uzlabot Ķīpsalas jahtu ostas infrastruktūru Rīgas brīvostas pārvalde plāno, iesaistoties ERAF ''Interreg'' programmas projektā “Uzlabota jahtu ostu infrastruktūra un ostu tīkla attīstība Igaunijā un Latvijā”. Projekta realizācijas mērķis ir Rīgas ostas konkurētspējas paaugstināšana burāšanas tūrisma un lielo burāšanas sacensību uzņemšanas jomā.

Rīgas brīvostas pārvalde ir parakstījusi partnerības līgumu dalībai projektā, un ostas valde apstiprinājusi indikatīvā līdzfinansējuma piešķiršanu 67 tūkstošu eiro apmērā.

Plānotie infrastruktūras attīstības darbi Ķīpsalas jahtu ostā ietvers jaunu jahtu notekūdeņu savākšanas iekārtu iegādi, navigācijas zīmju infrastruktūras pilnveidošanu, peldošās platformas ar eliņu uzstādīšanu, kā arī peldošā viļņlauža ierīkošanu. Tāpat tiks izvietotas informatīvās zīmes, veikti uzlabojumi elektronisko sakaru pieejamībā un teritorijas apsardzē. Plānots arī izbūvēt divstāvīgu peldbūvi, kurā tiktu izvietoti tādi burātājiem būtiski pakalpojumi kā buru labošanas darbnīca, labierīcības un atpūtas telpas.

Plānotās kopējās projekta izmaksas ir 446 tūkstoši eiro, no kurām 85% tiek finansēts no Eiropas struktūrfondu ERAF līdzekļiem. 15 % ir Rīgas brīvostas pārvaldes līdzfinansējums.

Darbus Ķīpsalas jahtu ostā plānots uzsākt šovasar un pabeigt 36 mēnešu laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti