Regulators Lielbritānijā: Mājsaimniecību enerģijas rēķini pieaugs par 80%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Lielbritānijā tām mājsaimniecībām, kuras ar piegādātājiem nav noslēgušas vienošanos ar fiksētu likmi, rēķini par patērēto enerģiju no oktobra pieaugs par 80% līdz vidēji 4190 eiro gadā, piektdien paziņoja regulatora "Ofgem" izpilddirektors Džonatans Brīrlijs.

Enerģijas sadārdzinājums ietekmēs aptuveni 24 miljonus mājsaimniecību Anglijā, Skotijā un Velsā. Pēc Brīrlija teiktā, līdz ar šādu kāpumu miljoniem mājsaimniecību nonāks enerģijas nabadzībā un tiks apdraudēti uzņēmumi, ja vien valdība neiejauksies.

Cenu pieaugums inflāciju ir palielinājis līdz 40 gados augstākajam līmenim, un Anglijas Banka brīdinājusi par ilgstošu recesiju.

Abi premjera kandidāti – ārlietu ministre Liza Trasa un bijušais finanšu ministrs Riši Sunaks – strīdējušies par šiem jautājumiem, tomēr abi ir vienisprātis, ka sabiedrības nabadzīgākajiem būs nepieciešams atbalsts.

Regulators Lielbritānijā: Mājsaimniecību enerģijas rēķini pieaugs par 80%
00:00 / 00:40
Lejuplādēt

Lielbritānijas regulatora "Ofgem" izpilddirektors uzsvēris, ka cenu kāpumam būs milzīga ietekme uz mājsaimniecībām visā Lielbritānijā un janvārī, visticamāk, gaidāms vēl viens pieaugums, jo Krievijas rīcība, ierobežojot piegādes Eiropā, noved pie gāzes vairumtirdzniecības cenu rekordaugstiem līmeņiem. Nākamā gada otrajā ceturksnī mājsaimniecības par enerģiju varētu maksāt aptuveni 500 mārciņu mēnesī, kas daudziem ir lielāka summa nekā īre vai hipotēka.

Opozīcijā esošā Leiboristu partija rosinājusi iesaldēt enerģijas cenas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti