PTAC aicina tirgotājus arī turpmāk būt godīgiem eiro ieviesējiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

 Patērētāju tiesību aizsardzības centrs aicina tirgotājus arī pēc 1.jūlija, kad vairs nebūs obligāti jānorāda cenas gan eiro, gan latos, būt godīgiem un neizmantot cenu norādīšanu tikai eiro, lai celtu cenas, Latvijas Radio raidījumā „Pēcpusdiena” atzina Patērētāju informēšanas un komunikāciju daļas pārstāve Sanita Gertmane.

Gertmane atzina, ka  1.jūlija noslēgsies vēsturiskais posms un tirgotājiem vairs nebūs pienākums atspoguļot cenas abās valūtās. Gan iedzīvotājiem, gan uzņēmējiem šis laiks bija gana spraigs, bija jāstrādā, lai atspoguļotu cenas abās valūtas, un patērētājiem bija jāpierod.

Kopumā šajā laikā centrs pārbaudīja vairāk nekā 26 000 veikalu, un aptuveni 20% gadījumu ir konstatēti pārkāpumi, bet lielākoties komersanti atsaucās aicinājumam nepilnības novērst. 

Gertmane sacīja, ka jūlijā beidzas uzņēmēju parakstīta „Godīga eiro ieviesēja” memoranda termiņš, taču būt godīgam nenozīmē būt tādam tikai uz memoranda pamata, tāpēc centrs aicina būt godīgiem arī turpmāk un cenas nepamatoti nepaaugstināt.

PTAC pārstāve Sanita Gertmane: PTAC aicina tirgotājus arī pēc 1.jūlija būt godīgiem
00:00 / 05:13
Lejuplādēt

Jau ziņots, ka pāreja no latiem uz eiro notika gadumijā. Taču pusgadu pēc tās veikaliem obligāti bija jānorāda cenas gan eiro, gan latos. No 1. jūlija šī prasība vairs nav obligāta un paliek pašu veikalnieku ziņā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti