Priekšvēlēšanu debatēs vairākums atbalsta 3% no UIN novirzīšanu reģioniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Televīzijas (LTV) priekšvēlēšanu debatēs vairākums Kurzemes sarakstu līderi pauda atbalstu Nacionālās apvienības (NA) priekšlikumam 3% no uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) novirzīt reģionu infrastruktūras attīstībai.

NA uzskata, ka, 2015.gadā novirzot daļu no UIN reģionu attīstībai, būtu pieejami papildu 10,5 miljoni eiro.

Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) līdere Dana Reizniece-Ozola pauda atbalstu šai idejai, norādot, ka prioritāri finansējums būtu jānovirza mazāk attīstītajiem reģioniem.

Arī „Vienotības” līdere Solvita Āboltiņa pauda konceptuālu atbalstu, tomēr uzsvēra, ka šī ideja ir vēl rūpīgi jādiskutē un jāizsver fiskālā ietekme.

Atbalstu šim priekšlikumam pauda arī „Vienoti Latvijai” pārstāvis Jānis Straume, „No sirds Latvijai” līderis Ringolds Balodis, Latvijas Reģionu apvienības pārstāve Nellija Kleinberga un „Saskaņas” līderis Valērijs Agešins. Tikmēr „Latvijas attīstībai” pārstāvis Rihards Pīks balsoja pret šo priekšlikumu, jo vēl nav skaidra pamatojuma.

Jau vēstīts, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) iesniegusi Finanšu ministrijā priekšlikumu, ka no iekasētā uzņēmumu ienākumu nodokļa 3% tiktu novirzīti pašvaldībām uzņēmējdarbības atbalstam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti