Dienas ziņas

Eiropa aizsargā tradicionālo sklandraušu recepti

Dienas ziņas

Novadnieku pagastā nokrīt mazizmēra lidmašīna

"Preiļu siers" mērķē uz Ķīnas tirgu

«Preiļu siers» mērķē uz Ķīnas tirgu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ieguldot vairāk nekā četrus miljonus eiro lielas investīcijas, jaunu ražošanas līniju izveidojis piena pārstrādes uzņēmums “Preiļu siers”. Uzņēmums šobrīd vēl testa režīmā iegūst augstvērtīgu piena sūkalu pulveri un ar šo produktu plāno atvērt eksporta tirgu uz Ķīnu.

„Preiļu sieram” jaunās ražošanas līnijas atvēršana ir zīmīgs notikums, jaunais uzņēmuma produkts - augstvērtīgs sūkalu pulveris, kuru izmanto bērnu pārtikas ražošanā, tiek mērķtiecīgi virzīts eksportam uz Ķīnas tirgu.

„Mēs tēmējam, viennozīmīgi uz Ķīnu, un tagad gaidām nākamā gada sākumā, kad atbrauks no Ķīnas puses auditori un inspicēs mūsu uzņēmumu,” atklāj a/s „Preiļu siers” valdes priekšsēdētājs Jāzeps Šņepsts.

Līdz šim „Preiļu siers” ražoja vājpiena un saldo sulu pulveri, taču ar jauno ražošanas līnijas tehnoloģiju palīdzību tiek iegūts jauns produkts. „Tehnoloģiju rezultātā mēs no sulām dabūjam ārā pelnus jebšu minerālus, uzreiz šo pulveri var izmantot bērnu pārtikā,” skaidro ražošanas inženieris Valērijs Haritonovs.

Tirgū šim produktam ir pavisam cita vērtība arī naudas izteiksmē. „Preiļu siers” valdes priekšsēdētājs Jāzeps Šņepsts apliecina, ka jaunā produkta cena, salīdzinot ar parasto pulveri, ir vismaz divas reizes lielāka. „Šinī gadījumā pastāvēs mums iespēja ne tikai palielināt šo eksporta produktu klāstu, bet arī iegūt vairāk līdzekļu un, savukārt, labāk maksāt piena ražotājiem,” klāsta Šņepsts.

„Mēs varēsim ražot 90% deminarilizētu sūkalu pulveri, mēs varēsim D-70 D-50 zemākas kvalitātes, bet pielietošanas apmēri, ļoti būtiski palielinās, un protams, pievienotā vērtība un cena tām sulām pavisam cita,” saka Haritonovs.

Šobrīd uzņēmumā notiek jaunās ražošanas līnijas testēšanas darbi, nākamā gada pirmajos četros mēnešos tiek gaidīti pārstāvji no Ķīnas, kuri vērtēs ražošanas un produkcijas kvalitāti. Preiļu siers pārstāvji ir pārliecināti, ka viņi pārbaudēm ir gatavi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti