Tiesa no bijušajiem «Krājbankas» valdes locekļiem piedzen 15 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šā gada 21. jūnijā nospriedusi solidāri piedzīt zaudējumus vairāk nekā 15 miljonu eiro apmērā no septiņiem bijušajiem "Latvijas Krājbankas" ("Krājbanka") valdes locekļiem. Lieta skatīta slēgtā sēdē un personu vārdi netiek atklāti, informē administratora "KPMG Baltics" sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Fīrmanis.

Bijušie bankas valdes locekļi bez pietiekama saimnieciska pamatojuma izsnieguši vairākus aizdevumus Seišelu salās un Kiprā reģistrētām komercsabiedrībām un pārņēmuši to nodrošinājumus, tiesas lemto skaidro Fīrmanis.

"Krājbankas" administrators "KPMG Baltics" prasību pret bijušajiem bankas valdes locekļiem par zaudējumiem, kas bankai radušies laikā līdz maksātnespējas procesa uzsākšanai, cēla 2015. gadā.

Kā aģentūru LETA informēja tiesā, pašlaik lieta ar blakus sūdzību ir nonākusi Rīgas apgabaltiesā. Spriedums vēl nav pārsūdzēts.

Fīrmanis piebilda, ka Anglijas Augstākā tiesa pērnā gada maija nogalē atzinusi "Krājbankas" faktiskā vairākuma akcionāra un bijušā padomes locekļa Vladimira Antonova vainu zaudējumu nodarīšanā bankai gandrīz 100 miljonu eiro apmērā

Jau vēstīts, ka ap 100 miljonu latu (aptuveni 142 miljonu eiro) līdzekļu iztrūkums "Krājbankā" konstatēts 2011. gada nogalē. Jau tā paša gada 23.decembrī banka pasludināta par maksātnespējīgu. Policija par notikušo sāka izmeklēšanu.

Šā gada jūnija pirmajā pusē tiesā nonāca krimināllieta par 90 miljonu eiro piesavināšanos no "Krājbankas” līdzekļiem. Šajā lietā apsūdzības celtas piecām bijušajām bankas atbildīgajām amatpersonām. 

Prokuratūra šajā lietā apsūdzēto vārdus neatklāja, taču aģentūra LETA ziņoja, "Krājbankas" kriminālprocesā aizdomās par piesavināšanos lielā apmērā tika turēts bijušais bankas prezidents Ivars Priedītis, bankas līdzīpašnieks Antonovs, kā arī bijušie bankas valdes locekļi Dzintars Pelcbergs un Mārtiņš Zalāns. Šajā kriminālprocesā izmeklētāji 2011.gadā aizturēja arī bijušo bankas valdes locekli Svetlanu Ovčiņņikovu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti