Rīta intervija

Maksātnespējas kontroles dienesta vadītāja vietniece Baiba Banga par aktualitātēm dienestā

Rīta intervija

''Turības'' pārstāve Zane Driņķe par Turības biznesa indeksu

PTAC direktore Baiba Vītoliņa par "ātrajiem kredītiem"

Patērētāju sargi nosaka 90 tūkstošu eiro sodu kreditētājam «Mogo»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) kreditētājam AS “Mogo” ir piemērojis naudas sodu 80 000 eiro apmērā par nepietiekamu patērētāju maksātspējas vērtēšanu kreditējot un naudas sodu 12 000 eiro apmērā par bezatbildīgu aizņemšanos veicinošu īsziņu izsūtīšanu, informēja PTAC.

80 000 eiro sodu piemēroja par pieļautiem sistemātiskiem patērētāju spējas atmaksāt kredītu izvērtēšanas pārkāpumiem. Ar lēmumu AS “Mogo” ir uzlikts pienākums izbeigt negodīgu komercpraksi, izstrādājot un apstiprinot detalizētu un izsekojamu patērētāju spējas atmaksāt kredītu izvērtēšanas kārtību, kā arī uzsākot izvērtēt patērētāju spēju atmaksāt kredītu atbilstoši Patērētāju tiesību aizsardzības likumam.

Tāpat PTAC piemēroja 12 000 eiro soda AS “Mogo” par profesionālai rūpībai neatbilstošu un maldinošu komercpraksi, kas veicina bezatbildīgu aizņemšanos, izsūtot īsziņas: “APSVEICAM! Jums ir pieskirts naudas aizdevums bez kilas EUR 425 apmera ar terminu 36 menesi! Jums menesa maksajums bus tikai EUR 25.58! Lai apstiprinātu aizdevumu, zvaniet: +37166900900”.

Tikmēr dati liecina, ka Latvijā turpina pieaugt iedzīvotāju ņemto tā saucamo ātro jeb distanču kredītu apmērs, intervijā Latvijas Radio pastāstīja PTAC PTAC direktore Baiba Vītoliņa. Kopējā summa ir jau sasniegusi pusmiljardu eiro. Vītoliņa uzsvēra, ka ātro kredītu devējus ir ļoti grūti izkontrolēt, taču tas tiek darīts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti