Pašvaldību investīciju programmā atbalstīts 261 projekts par 121,6 miljoniem eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pašvaldību investīciju projektu programmā ceturtajā kārtā atbalstu guva 24 projekti un kopumā atbalstīts 261 projekts par 121,6 miljoniem eiro, informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Investīciju projektu mērķis ir ārkārtējās situācijas ietekmes mazināšana un novēršana saistībā ar Covid-19 izplatību.

“Šī ir jau ceturtā investīciju projektu pieteikumu kārta, kas sniedz iespēju daudzām Latvijas pašvaldībām saņemt atbalstu, lai īstenotu projektus, kas šī brīža apstākļos stiprina ekonomiku, tostarp nodrošina ar darbu lielu daļu Latvijas iedzīvotāju,” norādīja ministrs Juris Pūce (“Attīstībai/Par!”).

Ceturtajā projektu pieteikumu pieņemšanas ciklā kopumā tika saņemti 43 projektu pieteikumi, ko iesniedza 27 pašvaldības. Atbalstu guva 24 projektu pieteikumi par kopējo summu 5 712 941,61 eiro, no kuriem 4 282 572,29 eiro ir valsts aizdevums.

Jomas, kurās pašvaldībām bija iespējams iesniegt projektus atbalsta saņemšanai, ir transporta infrastruktūras attīstība – vislielākais atbalstīto projektu īpatsvars, ēku energoefektivitātes paaugstināšana, iedzīvotāju nekustamā īpašuma pievienošana pie centralizētajiem kanalizācijas un ūdensapgādes tīkliem, izglītības iestāžu nodrošināšana atbilstoši higiēnas prasībām, kā arī tādu pašvaldības pakalpojumu sniegšanas veidu attīstība, kas samazina klātienes saskarsmes nepieciešamību, piemēram, bezkontakta risinājumi.

Kopumā šogad četru mēnešu laikā finansējuma pieejamībai jau sagatavots un valdībā atbalstīts 261 projektu pieteikums, ko pieteikušas pašvaldības kopumā par 121,6 miljonu eiro, no kuriem valsts aizdevums ir 90 miljoni eiro.

Projekti tiks īstenoti līdz 2020. gada 31. decembrim.

Valsts budžeta aizņēmuma saņemšanai piesakoties, jāņem vērā, ka investīciju projekta aizņēmuma apmērs nevar būt lielāks par 75% no kopējām izmaksām, un pašvaldībām jānodrošina līdzfinansējums, kas nav mazāks par 25%. Tika noraidīti 19 projektu pieteikumi, starp galvenajiem noraidīšanas iemesliem ir finanšu kritēriju neizpilde, trūkst attīstības centra saskaņojuma, kā arī nepilnīga tehniskā projekta izstrāde – nav izstrādāts un būvvaldē akceptēts būvprojekts u.c.

Iesniegtos pašvaldību investīciju projektus izvērtēja komisija, kuras sastāvā ietilpst Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Satiksmes ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Zemkopības ministrijas un Finanšu ministrijas pārstāvji. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti