Pasaules valstu līderi pulcēsies gadskārtējā Davosas ekonomikas forumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pasaules valstu līderi trešdien, 20.janvārī, pulcēsies Šveices kūrortpilsētā Davosā uz gadskārtējo pasaules ekonomikas forumu. 

Eksperti prognozē, ka šī gada tikšanās laikā liela uzmanība tiks pievērsta bēgļu krīzei, klimata pārmaiņām un pieaugošajām banku procentlikmēm, kā arī globālajai ekonomiskajai izaugsmei. Tāpat liela diskusiju sadaļa atvēlēta pārmaiņām un inovācijām sabiedrībā un ekonomikā, ko dēvē par ceturto industriālo revolūciju.

Tradicionāli uz Davosas ekonomikas forumu ierodas vairāk nekā 2500 dalībnieku, kuru vidū ir gan pasaules valstu līderi, gan lielo uzņēmumu vadītāji, gan pilsoniskie aktīvisti. Šī gada tikšanās notiek laikā, kad pasaule joprojām piedzīvo salīdzinoši lēnu ekonomisko izaugsmi, strauju naftas cenu kritumu un nacionālo valūtu vājināšanos.

Pēc Parīzē notikušajām klimata sarunām pasaules līderiem aktuāls ir kļuvis jautājums par zinātnes un moderno tehnoloģiju lomu globālo izaicinājumu pārvarēšanā, tāpēc ceturtās industriālās revolūcijas tēma daudziem liekas īpaši interesanta.

Taču, kā norāda politikas eksperti, ģeopolitiskā situācija pasaulē, dažādas reģionālās krīzes un drošības izaicinājumi, ļoti iespējams, šī foruma laikā tomēr ņems virsroku pār ekonomiskajiem jautājumiem, un tieši tāpēc šī tikšanās varētu būt ievērojami atšķirīga no iepriekšējām.

Citi analītiķi gan norāda, ka ir maz ticams, ka pasaules līderiem gan formālās, gan neformālās sarunās izdosies panākt kādu skaidru viedokli par to, kā turpmāk mazināt savstarpējās domstarpības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti