Rīta Panorāma

Pēta optiskos materiālus, kas aizstās elektroniku

Rīta Panorāma

Vācijā asi strīdi par Covid-19 ierobežojumu atcelšanu

Pakistānā pilnā sparā mandarīnu ražas novākšana

Pakistānā pilnā sparā rit mandarīnu ražas novākšana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem un 5 mēnešiem.

Pakistānā darba pilnas rokas patlaban mandarīnu audzētājiem – pilnā sparā rit oranžās ražas novākšana. Tieši šie augļi ir viena no galvenajām Pakistānas eksportprecēm.

Oranži mandarīni strīpām vien slīd pa konveijeru lentēm Pakistānas Pendžābas provincē. Daudziem Pakistānas mandarīnu eksportētājiem ražas novākšanas sezona sākas decembrī un ilgst vairākus mēnešus.

Saldie mandarīni veido lielāko daļu no visas Pakistānas citrusaugļu produkcijas, liela daļa ražas tiek eksportēta un pēc tam patērēta ārzemēs.

"Mēs eksportējam uz vairāk nekā 60 valstīm – Krieviju, Kanādu, Lielbritāniju un Āzijas valstīm, piemēram, Indonēziju, Filipīnām.

Mēs arī eksportējam uz Persijas līča valstīm un Saūda Arābijas Karalisti, un viņiem ļoti patīk mūsu mandarīni," stāstīja mandarīnu eksporta menedžeris Adnans Šahzads.

Pakistānas galvaspilsētas Islamabadas augļu un dārzeņu tirgus ir viens no lielākajiem šāda veida tirgiem visā valstī. Un šajās laikā tajā dominē oranžā krāsa.

"Pendžābas provinces apgabalu mandarīni ir ļoti slaveni. No šiem apgabaliem nāk liels piedāvājums. Pakistānas mandarīni ir ļoti garšīgi un tāpēc slaveni visā pasaulē," norādīja mandarīnu brokeris Islamabadā Tadžamals Šahs.

Saskaņā ar Pakistānas Tirdzniecības un rūpniecības ministrijas datiem 2020.–2021. gadā Pakistāna eksportēja rekordlielu daudzumu mandarīnu – 460 tūkstoš tonnu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti