OECD pārbaude: 80% no tiešsaistē pārdotajām precēm nav drošas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Lielākā daļa – 80% – no tiešsaistē pārdotajām precēm nav drošas, tostarp rotaļlietas, elektroiekārtas, sporta aprīkojums un bērnu preces, secināts OECD pārbaudēs.

Uzraudzības iestādes pārbaudīja vairāk nekā 4000 preču, skatot, vai tās ir atbilstošas drošuma standartiem un normatīvo aktu prasībām, kā arī, cik no tām ir atsauktas no tirdzniecības. Vienlaikus pārbaudīja, vai precēm ir atbilstošs marķējums.

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) pārstāve Sanita Gertmane atzīmēja, ka patērētājiem, izvēloties preci, tās drošumam jābūt pirmajā vietā.

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) pārstāve Sanita Gertmane
00:00 / 00:29
Lejuplādēt

Gertmane pastāstīja arī par citiem ieteikumiem gan patērētājiem, gan pārdevējiem: "Pirmkārt, jāseko līdzi jau no tirgus atsauktajām precēm, ne tikai Latvijā, bet visā Eiropā. Protams, ir svarīgi pārdot tikai atbilstošās preces, kuras atbilst drošuma standartiem. Jāizvieto interneta vietnēs arī pēc iespējas plašāki apraksti par precēm, lai patērētāji varētu saprast. Ja interneta vietnē nav sniegta izsmeļoša informācija par preci un arī drošuma brīdinājumi, es neieteiktu iegādāties šādas preces."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti