«Novatore Impact Summit» šogad pievērsīsies sieviešu ekonomiskajai noturībai, finansēm un inovācijām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

27. aprīlī Rīgā notiks otrā "Novatore Impact Summit" konference, kas pulcēs vairāk nekā 10 pasaules līmeņa runātājas, 400 augstākā un vidējā līmeņa vadītājas, kā arī līderes, kuras vēlas attīstīt savu biznesu un iegūt jaunus sadarbības kontaktus. Pasākuma mērķis – veicināt sieviešu ekonomisko aktivitāti un sekmēt dzimumu dažādību augstākajās biznesa līderpozīcijās. Šī gada konferences uzmanības centrā – sieviešu ekonomiskā noturība, finanses un inovācijas

Konferences rīkotāji īpaši aicina piedalīties arī vīriešus – uzņēmumu vadītājus un viedokļu līderus –, lai gūtu izpratni, kā sieviešu iekļaušana vadībā uzlabo biznesa izaugsmi.

"Latvijas tiesiskais ietvars un regulējums ir salīdzinoši mūsdienīgs un vienlīdzību atbalstošs, taču reālajā dzīvē joprojām dominē daudz stereotipu. Varam lepoties ar ļoti izglītotām sievietēm – vecuma grupā no 25 līdz 34 gadiem 55% sieviešu ir ieguvušas augstāko izglītību, kamēr to paveikuši tikai 34% vīriešu. Tomēr, lūkojoties uz lielākajiem biržā kotētajiem uzņēmumiem, tikai nepilna ceturtā daļa no valdes locekļiem ir sievietes. Esam apņēmušies ieviest Eiropas Savienības direktīvu, kas nosaka, ka lielo uzņēmumu valdēs būs jābūt 40% sieviešu, taču visi tiesiskie uzlabojumi būs maznozīmīgi, ja nemainīsies sabiedrībā valdošie stereotipi un aizspriedumi. Tas ir mūsu kopējais uzdevums tos salauzt. "Novatore Impact Summit" ir lielisks pasākums, lai stereotipus lauztu, arī tos, kas pastāv starp pašām sievietēm," uzsver tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (''Jaunā Vienotība'').

Meistarklases un Ukrainas–Baltijas sieviešu forums

Konferences ietvaros notiks meistarklases, kurās apgūt praktiskas zināšanas un prasmes, kā kļūt spēcīgākām līderēm. Reaģējot uz karu Ukrainā, sadarbībā ar Rīgas Ekonomikas augstskolu (SSE Riga) norisināsies arī Ukrainas un Baltijas biznesa sieviešu forums, lai veicinātu savstarpējo kontaktu veidošanos un attīstītu sieviešu kopienu.

"''Novatore'' mērķis – sekmēt sieviešu un sabiedrības noturību mūsu kopējam mieram, drošībai un labklājībai. Mēs vēlamies paātrināt un atvieglot sieviešu ekonomiskās izaugsmes ceļu, vairojot iespējas sasniegt augstākās karjeras virsotnes. Tā ir mūsu unikālā niša, kurai jūtam spēcīgu rezonansi un atbalstu. "Novatore Impact Summit" ietvaros vēlamies stiprināt sieviešu tīklošanos karjeras izaugsmei, pievērsties aktuālākajiem ekonomiskajiem jautājumiem, kā arī paaugstināt sieviešu profesionālās prasmes. Arī visspēcīgākajām sievietēm ir nepieciešams iedrošinājums, atbalsts un pareizie instrumenti, lai ieņemtu, sasniegtu un saglabātu savas pozīcijas uzņēmumu un organizāciju vadībā," saka "Novatore" līdzdibinātāja Baiba Rubesa.

Sieviešu līdztiesība – aktuāla visā pasaulē

Konferences ietvaros uzstāsies sievietes – līderes no visas pasaules, aktualizējot svarīgākās problēmas un risinājumus, kas saistīti ar sieviešu ekonomisko līdztiesību pasaulē, piemēram, ilgtspējīga atalgojuma politika ir ārkārtīgi aktuāla visā Eiropā, tāpēc ir īpaši būtiski izveidot spēcīgas kopienas starp sievietēm vadošos amatos. 

"Dzimumu līdztiesība un ekonomisko iespēju vienlīdzība ir aktuāls jautājums ne tikai Šveicē un Latvijā, bet arī Eiropā un visā pasaulē. Šveices vēstniecība jau pagājušajā gadā kļuva par "Novatore Impact Summit" atbalstītāju un turpinās atbalstīt pasākumu arī šogad. Ceru, ka arī šī gada samits tā apmeklētājiem radīs tālejošas un veiksmīgas partnerības," saka Šveices vēstnieks Latvijā Martēns Ksavjē Mišlē (Martin Xavier Michelet).

Konferenci rīko organizācija "Novatore", ko 2020. gada izveidoja uzņēmējas Baiba Rubesa un Dagnija Lejiņa ar mērķi atbalstīt sievietes vadošos amatos, sniedzot zināšanas, nodrošinot tīklošanās iespējas un veicinot pieredzes apmaiņu. 

2022. gadā "Novatore Impact Summit" apmeklēja 400 iedvesmojošas dalībnieces un dalībnieki no 18 valstīm.  

Konferences galvenie partneri ir "Visa", "SEB", "Audi" un "AirBaltic".

Konferences norisi atbalsta draugi – Francijas vēstniecība Latvijā, Konrāda Adenauera fonds, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, "Magnetic Latvia", ''Lidl Latvija'', ''Noble Wine'', pētījumu aģentūra "Norstat", ''Rocket Bean Roastery'', Rīgas Ekonomikas augstskola (SSE Riga), Šveices vēstniecība Latvijā un Vācijas vēstniecība Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti