Muita liedz ievest 1,01 miljonu kontrabandas cigarešu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas - Baltkrievijas robežas, novērsa 1 017 000 cigarešu (50 850 paciņas) kontrabandu, informēja VID. Cigaretes bija noslēptas divās kravas automašīnās speciāli izveidotās slēptuvēs, kā arī vilcienos ar dzelzsbetona plākšņu un šķeldas kravām un vagonu konstrukcijās.  

Svētdien, 8. novembrī, Indras muitas kontroles punkta amatpersonām, veicot no Baltkrievijas iebraukušā kravas vilciena skenēto attēlu analīzi, radās aizdomas par nedeklarētām precēm vagonos ar dzelzsbetona plākšņu kravu. Kravas kontrole tika veikta Daugavpils preču stacijā. Uzkāpjot uz vagona, muitnieki konstatēja, ka starp dzelzsbetona plāksnēm paslēptas garenas koka kastes. Tajās atradās cigaretes “NZ”, kopā 29 880 jeb 1494 paciņas cigarešu.

Šī gada 7.novembrī Silenes muitas kontroles punktā atklāja lielu daudzumu kontrabandas cigarešu no Baltkrievijas iebraukušā automašīnā ar zāģmateriālu kravu. Kontrolē piedalījās muitas kinologs ar tabakas meklēšanas darba suni, kas palīdzēja atklāt slēptuvi piekabes grīdas konstrukcijā. Tajā bija noslēptas cigaretes “Winston” un “NZ” ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām. Kopumā slēptuvē atradās 101 520 jeb 5076 paciņas cigarešu.

Šī gada 6.novembrī skenēšanas attēlu analīzes rezultātā Indras muitas kontroles punktā atklāja, ka trīs vagonos šķeldas kravās ir noslēptas 74 kastes ar kontrabandas cigaretēm. Tajās atrādās 740 000 cigarešu (37 000 paciņas) “Premjer” un “NZ”.

Savukārt šī gada 2.novembrī Silenes muitas kontroles punktā amatpersonas, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas transportlīdzekļa skenēšanu un padziļināto kontroli, atklāja refrižeratora tipa puspiekabē speciāli izveidotu kontrabandas preču slēptuvi. Kontroles rezultātā tika izņemtas 95 600 cigaretes (4780 paciņas) “Camel”, “NZ”, “Minsk” un “Queen” ar Baltkrievijas akcīzes markām.  

Šogad 1. novembrī Daugavpils preču stacijā, veicot muitas kontroli, vagona konstrukcijas elementos tika atklāta kontrabandas cigarešu slēptuve, kurā atradās 50 000 “NZ” markas cigarešu.

Valsts budžetā nenomaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir aptuveni 162 tūkstoši eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti