Ministrija: Konkurence autoceļu uzturēšanā ļaus samazināt izdevumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbu publiskajā iepirkumā saņemti ekonomiski izdevīgi piedāvājumi, līdz ar to izdevumus par ceļu uzturēšanas darbiem ir iespējams samazināt par līdz pat 19% gadā, informēja Satiksmes ministrijā.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija) norādīja, ka tādā veidā ietaupītos līdzekļus būs iespējams izlietot papildu autoceļu uzturēšanas darbiem vai autoceļu remontiem.

Atklāto konkursu rīko un līgumus par valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbiem slēdz VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Iepirkumā par valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbiem 19 iepirkuma daļās saņemti 44 piedāvājumi, kurus turpmāk vērtēs iepirkuma komisija. Iepirkumā piedalās arī līdzšinējais ceļu uzturētājs – VAS "Latvijas Autoceļu uzturētājs" (LAU).

Piegādātājiem, kuri iegūs tiesības slēgt līgumus, darbi būs jāuzsāk sešu mēnešu laikā, bet ne ātrāk kā 2022. gada 1. maijā. Līdz tam valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbus, noslēdzot jaunu līgumu, turpinās veikt LAU, lai nodrošinātu pakalpojuma nepārtrauktību un valsts autoceļu uzturēšanu atbilstošā kārtībā.

KONTEKSTS:

No 2022. gada valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas tirgus tiks atvērts brīvai konkurencei, paredz valdībā apstiprinātā Satiksmes ministrijas iniciatīva. Valsts autoceļu uzturēšanas pakalpojumu sniedzēji tiks izvēlēti atklātā konkursā. Līdzīga prakse ir pašvaldību ceļu apsaimniekošanā un citās valstīs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti