Mazumtirdzniecības apgrozījuma gada pieaugums jūlijā - 4,3%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums šā gada jūlijā, salīdzinot ar šo mēnesi pirms gada, palielinājās par 4,3%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie sezonāli izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums pārtikas preču grupā pieauga par 2,1%. Nepārtikas preču tirdzniecības apjoms palielinājās par 5,7%, tai skaitā autodegvielas mazumtirdzniecības apgrozījums – par 7,7%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, pieaudzis par 2,2%.

Šā gada pirmajos septiņos mēnešos salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem apgrozījums mazumtirdzniecībā kopumā ir pieaudzis par 5,9%. Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms palielinājies par 2,7%, nepārtikas preču mazumtirdzniecība – par 8,1%.

Šā gada jūlijā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums palielinājās par 0,3%, liecina.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, jūlijā, salīdzinot ar jūniju, palielinājās par 5,5%. Gadu iepriekš – 2014. gada jūlijā salīdzinājumā ar jūniju – apgrozījums pieauga par 8,1%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti