Dienas ziņas

O. Burovs – nākamais Rīgas mērs?

Dienas ziņas

Rīgas Zoo – pasaulē mazākās antilopes

Liepājas lidostā būvē lidmašīnu angāru

Liepājas lidostā būvēs Pilotu akadēmijas lidmašīnu angāru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Piektdien, 16. augustā, Liepājā svinīgi iemūrēja laika kapsulu lidsabiedrības “airBaltic” pilotu akadēmijas lidmašīnu angāram. Uzņēmums apņēmies Liepājā attīstīt Pilotu akadēmiju un radīt jaunas darba vietas, par spīti tam, ka arī šeit atbalsojas “PNB bankas” nedienas – tā ir kreditējusi topošo pilotu studijas, un tagad jāmeklē cita banka.     

Nacionālās aviokompānijas “airBaltic” meitasuzņēmuma - “airBaltic Training” Pilotu akadēmija Liepājas lidostā darbojas jau pāris gadu, un šobrīd tur bāzējas 7 mācību lidmašīnas, kuru skaitu nākamgad papildinās vēl 3 lidaparāti.

Jaunais angārs Liepājas lidostā tiek celts ne tikai šo lidmašīnu novietošanai, bet arī tehniskās apkopes nodrošināšanai, turklāt “airBaltic” šeit saredz peļņas iespējas.

“Nākotnē ir doma paplašināt biznesu un veikt tehnisko apkopi trešajām pusēm. Tātad lidmašīnu īpašnieki no visas Eiropas varēs ar savām lidmašīnām lidot uz Liepāju, un te veiksim apkopes darbus,” stāstīja “airBaltic” lidojumu vadības vecākais viceprezidents Pauls Cālītis.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija)  savukārt norādīja, ka “aviācijas nozare attīstās labi Latvijā, dod 2,5% no iekšzemes kopprodukta, tas dod arī daudzus tūkstošus nodarbināto šajā nozarē. Uz esošās bāzes ir laba iespēja attīstīties plašāk.”

Atsakoties nosaukt konkrētas naudas summas, “airBaltic” informēja, ka Pilotu akadēmijā līdz šim ieguldīti vairāki miljoni eiro, un kompānija neesot ņēmusi aizdevumus “PNB bankā”, kuras darbība ir apturēta, tomēr to ir darījuši daudzi Pilotu skolas audzēkņi, kuriem šī banka izsniegusi kredītus kopumā 1,1 miljona eiro apmērā studiju maksas segšanai.

“Tas jautājums mums tagad jārisina. Pilotu akadēmija jau vairāk nekā divus gadus veiksmīgi strādā, un jau šoruden mums būs pirmie absolventi. Tas ir apliecinājums, ka akadēmija ir dzīvotspējīga, dara, kas paredzēts, un tas dod labu iespēju atrast citas bankas, kas iesaistīsies akadēmijas studentu kreditēšanā,” sacīja Cālītis.

Savukārt Liepājas lidostas, domes un speciālās ekonomiskās zonas vadība cer, ka Pilotu akadēmijas attīstība un jaunā angāra būvniecība sekmēs vēl citu investoru piesaisti, ļaujot lidostai piepildīt mērķi kļūt par daudzprofilu pakalpojumu sniedzēju.

 “Pirmajiem būt ir grūtāk. “airBaltic Training” ir drosmīgie pirmie šeit, un citu interese aug,” atzina Liepājas lidostas valdes priekšsēdētājs Agris Sprūde.

Jaunā lidmašīnu angāra būvniecību paredzēts pabeigt līdz šī gada rudenim. Kā nākamo soli lidostas attīstībā tās vadība redz jauna, plašāka pasažieru termināla būvniecību, taču šim mērķim pagaidām nav atrasti līdzekļi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti