Rīta Panorāma

Uz baznīcas jumta Klaipēdā uzstāda saules paneļus

Rīta Panorāma

Intervija ar LTV laika ziņu redaktoru Tomu Brici

Intervija ar LOSP valdes priekšsēdētāju Gunti Gūtmani

Lauksaimnieki: Kopumā šis gads varētu būt izdevies 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Lauksaimniecībā kopumā šis gads varētu būt labs un izdevies. Tā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes priekšsēdētājs Guntis Gūtmanis.

Viņš norādīja: “Runājot ar lauksaimniekiem, situācija tiek vērtēta kā optimistiski laba. (..) Kopumā lauksaimniekiem šis gads varētu būt izdevies un varētu būt labs, tā kā pārtika mums būs.”

Gūtmanis arī atzīmēja, ka ražas šogad solās būt mazākas, nekā sākotnēji tika plānots, jo bija vēls un vēss pavasaris. Taču tagad laikapstākļi priecē, pauda Gūtmanis: “Ražas novākšana pēdējā nedēļā bijusi laba, graudu kulšanas apstākļi labi. Savukārt kartupeļu raža nebūs tik laba, kā cerēts, sausums kartupeļus ietekmē negatīvi.”

Vienlaikus viņš norādīja, ka turpmākai lauksaimniecības politikai būtu jābūt vērstai uz to, lai “neviena no nozarēm neizkristu no aprites”.

“Mēs kā valsts sevi pabarot varam. Bet tai attīstībai, ikdienas darbībai jābūt vērstai uz to, lai neviena no nozarēm neizkristu ārā no šīs aprites, lai visi spētu ēst pilnvērtīgi. Ir dažas produktu grupas, ko iepērkam, bet lielos vilcienos sevi pabarot varam,” pauda Gūtmanis.

LOSP valdes priekšsēdētājs arī atzina, ka veikalniekiem ir bažas par iedzīvotāju pirktspēju, tādēļ tiek meklēts kāds risinājums: “Tāpēc runājam par samazinātu PVN ieviešanu. Mēģinām parādīt, ka tas būtu ietekmējošs faktors, lai cena nekāptu tik strauji, politiķi saka, ka tas būtu īstermiņa risinājums un veikali vienkārši vairāk nopelnītu. (..) Esam runājuši, ka veikali būtu gatavi parakstīt līdzīgu vienošanos kā eiro ieviešanas laikā, ka būs godīgi PVN ieviesēji. Sekot tam līdzi, lai cenas netiktu mākslīgi celtas. Šobrīd neesam pie šādas vienošanās ar politiķiem nonākuši.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti