Latvijas IKP 2022. gadā provizoriski audzis par 1,8%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) 2022. gadā palielinājās par 1,8%, salīdzinot ar 2021. gadu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) ātrais novērtējums.

Savukārt 2022. gada 4. ceturksnī, salīdzinot ar 2021. gada 4. ceturksni, IKP pēc sezonāli un kalendāri nekoriģētajiem datiem ir saglabājies iepriekšējā gada līmenī.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Tāpat pēc provizoriskajām aplēsēm IKP pērnā gada 4. ceturksnī ietekmēja kritums ražojošajās nozarēs par 3,3%, bet pakalpojumu nozarēs bija pieaugums par 0,7%.

Salīdzinot 2022. gada 4. ceturksni ar 3. ceturksni, pēc sezonāli un kalendāri koriģētajiem datiem IKP palielinājās par 0,3%.

Izvērsts ziņojums par precizēto IKP apjomu un izmaiņām 2022. gada 4. ceturksnī tiks publicēts 28. februārī.

IKP ātrajā novērtējumā izmantotās aprēķinu metodes ir līdzvērtīgas iepriekšējos periodos pielietotajām, tomēr šī brīža ģeopolitiskā situācija pasaulē ietekmē arī Latvijas ekonomiku, rada nenoteiktību un sarežģī tās novērtēšanu, norādīja CSP. Mērenas ekonomiskās attīstības laikā regulāro datu revīziju lielums parasti nav būtisks, pretstatā brīžiem, kad ekonomika saskaras ar dažādiem būtiskiem ārējiem izaicinājumiem. Tāpēc lietotājiem jāņem vērā, ka gan nekoriģēti, gan sezonāli koriģēti dati potenciāli var tikt pakļauti lielākām datu revīzijām, nekā tas ir bijis iepriekš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti