LG nodalīs gāzes sadales operatoru - to nodos meitasuzņēmumam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

AS "Latvijas gāze" (LG) akcionāri sapulcē piektdien, 16. jūnijā, atbalstīja uzņēmuma reorganizāciju, nolemjot dibināt meitasuzņēmumu, kuram nodos gāzes sadales sistēmas operatoru, informē uzņēmumu pārstāvošais advokāts Ivo Klotiņš.

Kā liecina biržas mājaslapā pieejamā informācija, LG akcionāri akceptēja kompānijas juridiskās nodalīšanas modeli – sadales sistēmas operatora izveidi reorganizācijas ceļā.

Proti, gāzes sadales sistēmas operators tiks nodalīts  no LG un nodots tā meitasuzņēmumam. Savukārt gāzes tirdzniecība paliks mātesuzņēmuma – LG pārziņā.

Prasība, ka gāzes sadales sistēmas operators ir jānodala no gāzes tirdzniecības, noteikta Enerģētikas likumā, un tā ir jāizpilda līdz 2018.gada 1.janvārim.

Tiks veidota atsevišķai akciju sabiedrībai, kam tiks nodota nepieciešamā manta, kā to paredz reorganizācijas noteikumi, lai varētu izveidot meitasuzņēmumu, kas darbosies kā gāzes sadales sistēmas operators.

Klotiņš par "Latvijas gāzes" akcionāru lēmumu
00:00 / 00:52
Lejuplādēt

"Uz vasaras beigām akcionāri var šādu lēmumu jau par pašu reorganizāciju pieņemt. Un tad tie visi pārējie juridiskie procesi, kuru rezultātā tiek dibināta jaunā akciju sabiedrība, tiek ierakstīta Komercreģistrā un reģistrēta reorganizācija," skaidroja Klotiņš.

Jau vēstīts, ka iepriekš nolemts šā gada 3.aprīlī atvērt Latvijas dabasgāzes tirgu.

Izpildot likuma prasības, gāzes tirgus monopoluzņēmums LG tika sadalīts, no tā nodalot dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas aktīvus, tostarp Inčukalna pazemes krātuvi, ko nododot neatkarīgam gāzes pārvades uzņēmumam "Conexus Baltic Grid".

LG pēc gāzes tirgus liberalizācijas saglabā gāzes sadali un tirdzniecību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti